Yhteistyökumppanit

perjantai 7. joulukuuta 2018

Akustiikkataidetta olohuoneen seinälle

Iltojen pimentyessä ikkunoista näkyvä maisema on vaihtunut suljettuihin verhoihin ja sen myötä olohuoneen valtava valkoinen seinä on alkanut ahdistamaan ja näyttämään entistäkin kolkommalta. Totta puhuen, emme ole käyttäneet ajatustakaan sisustamiseen, sitten viime kevään muutaman huonekaluhankinnan, joten nyt todellakin on ollut aika tarttua haasteeseen. 

Sisustusmakumme on kohtuullisen pelkistetty ja mielikuvitukseton ja näkyvillä oleva pikkutavara enemmänkin vihastuttaa kuin ihastuttaa. Väreiksi on riittänyt musta, valkoinen ja harmaa… arvoisat lukijat, pitäkää hatuistanne kiinni, nyt nimittäin ajattelimme revitellä oikein kunnolla… siis meidän mittapuun mukaan 😊 

Meitä viehätti ajatuksena muunneltava moniulotteinen akustiikkataide, niinpä olohuoneen seinälle valikoitui Woodnotesin Whisper akustiikkapaneelit. Eläväpintainen paperinaru-puuvillakangas useissa värivaihtoehdoissa sekä eri kokoiset ja -korkuiset paneelit tulisivat mahdollistaistamaan loputtoman määrän uusia esillepanovariaatioita. Ei muuta kun tuumasta toimeen ja suunnittelemaan...

Olohuoneen takaseinä on noin 5 metriä leveä ja viisto katto 3,6-4,1 metriä korkea. Muutaman viikonlopun yritin pinnistää mielikuvitukseni äärirajoille pyörittelemällä saamiani kangasmalleja ja etsimällä asetteluideoita Pinterestistä.   

Kuvat Pinterestistä

Värimallit Woodnotesin Sand kankaasta

Alkuun mietin, että teos voisi olla koostettu vain valkoisista eri kokoisista ja paksuisista paneeleista. Varovasti lisäsin joukkoon mustaa… sitten grafiittia, jonka otin kuitenkin pois, sillä se ei tuntunut istuvan huoneen nykyiseen väriskaalaan ja se näytti muiden värien rinnala siniseltä. Tosin verhojen ollessa auki, ikkunoista tulee näkymään terassilasituksen RR23 väriset metalliosat, joten palautin sen suunnitelmiin. Viimeisenä villinä korttina uskaltauduin lisäämään "koiramme väriä" (naturel - musta)  joukkoon :) 


 

 


Kun omat asetelmat eivät oikein miellyttäneet silmää, päätin lähestyä Woodnotesia tiedustellen suunnitteluapua. Eipä mennytkään montaa päivää, kun Woodnotesin Designer Minna Ahokas hahmotteli lähettämälleni valokuvalle olohuoneen seinästä "muutaman" idean… Luonnokset eivät olleet ihan mittakaavassa, mutta valitsimme kuitenkin kaksi asetteluideaa jatkotyöstettäväksi. 

Vaihtoehto 1Vaihtoehto 2Lisäksi Minna teki yhden ehdotuksen minun luonnokseni pohjalta... 

Vaihtoehto 3

 
Valintamme oli kakkosvaihtoehdon jälkimmäinen asetelma. Siitä Minna teki vielä muutaman värivariaation...
 

 

... ja päätös oli sillä selvä, halusimme ne kaikki :) Tilasimme alimman kokonaisuuden sekä lisäksi yhden grafiitin värisen ison neliön. Huikeaa, miten teoksen tunnelma muuttuu vain vaihtelemalla paneelien paikkoja. 

Lopulliset värit ovat tässä: natural-musta, musta, grafiitti, kitti-musta, kitti-valkoinen. Valtaosa paneeleista on jo saapunut ja niistä saisimmekin kasattua yhden esitetyistä kokonaisuuksista. Jospa viikonloppuna iskisi asennusinspiraatio... :)

6 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen postaus :) Meillekin tulee olohuoneen kattoon akustiikkalevyt kaikumisen estämiseksi, mutta korkean käytävätilan osalta etsintä paneeleista on ollut vielä kesken. Pitääkin tutustua Woodnotesin malleihin.

  VastaaPoista
 2. Hienolta vaikuttaa. Laitappas kuvia kun saat taulut seinälle. Miten muuten kun teille tuli ikkunat ncs-S500N sävyllä niin onko väri riittävän valkoinen vai taittaako harmaaseen/keltaiseen yhtään? ilmeisesti tuo ei kuitenkaan ole täysin puhdas valkoinen jos olen ymmärtänyt.

  VastaaPoista
 3. Tulin kurkkimaan missä vaiheessa teillä mennään ja teillähän on projekti edennyt hienosti! Hienolta näyttää! Jään innolla odottamaan kokemuksia akustiikkataiteesta ja kuvia kun saatte asennettua paikoilleen :)

  -Susanna ( http://unelmista-toteutukseen.blogspot.com/ )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Akustiikkapaneelit on ollut seinässä jo toista kuukautta, mutta en vain ole saanut aikaiseksi julkaista kuvia... yritän ryhdistäytyä viikonloppuna :) sitä ennen Woodnotesin instasta voi käydä vilkaisemassa miltä ne näyttää https://www.instagram.com/p/BsZs_58gjiH/

   Geneleciltä luvattiin tulla tekemään jälkikaikumittaus vielä kerran, joten sitten tiedetään niiden todellinen vaikutus, päivää ei olla vielä sovittu, mutta kirjoittelen siitä kyllä myös blogiin.

   Näyttää muuten teidänkin uusi koti upealta.

   Poista
 4. Hei! Betonilattiasta kyselisin..imeekö lattia esim läikkyneet kahvit yms? Millä suoja-aineella lattia on käsitelty?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lattia on käsitelty Koromineral litiumsilikaatilla. Vuoden asumisen aikana ei ole imeytynyt mitään läikkiä, tosin olemme heti pyyhkineet pois mikäli jotain on lattialle tippunut.

   Poista