Yhteistyökumppanit

keskiviikko 27. kesäkuuta 2018

Rappauksen yksityiskohtia

Nyt on rappaus viimeistelty ja telinet purettu. Heh, talohan näyttää ihan samanlaiselta kuin meidän edellisetkin talot (ja muutaman muunkin)... mutta sehän ei ollut mikään yllätys, kymmenenkin vuoden jälkeen valkoinen ja tummanharmaa näyttää meidän silmään hyvälle :)
Edellisissä taloissa meillä on ollut aina "piirtopintarappaus" 1,5mm raekoolla ja olemme tykänneet
siitä todella paljon. Tähänkin taloon olisimme valinneet saman jos olisi ollut mahdollista...
Tällä kertaa jouduimme kuitenkin ottamaan "tavallisen" hiertopinnan, sillä Ston itsepuhdistuvaa Lotusan pinnoitetta ei voinut käyttää piirtopintaan. Viime keväänä mäntyjen siitepölyaikaan talon yli pöllähti keltainen pölypilvi jokaisesta tuulenpuuskasta ja kauhulla mietimme miltä talo näyttäisi jo muutaman kesän jälkeen. Nyt toivotaan että Lotusan "investointi" kannatti :)


Alla vielä kuvina yksityiskohtia, joihin me erityisesti kiinnitimme huomiota viimeistelyssä...

Katon rajassa olevien tuuletusrakojen reunat ovat suorat. Viimeistely tehtiin katkoteräveitsellä, mutta yhtäkään teränpalasta ei tontilta löytynyt. Räystäässä ei ole yhtään niittiä/niitin reikää, sillä koko rappaus tehtiin käsin hiertämällä ja suojaksi riitti vain teippi. 


Ikkunapeltien alapuolet ja päädyt värjättiin saman väriseksi kuin rappaus (valkoinen tai harmaa), jotta ne näyttävät siisteiltä alhaaltapäin katsoessa.


 

 


Rappaus on tuotu siististi patolevyn reunaan saakka ympäri talon.

Sokkelinraja on huolitellun näköinen ja valkoisessa pinnassa ei ole tummanharmaata väriä missään kohtaa, eikä päin vastoin.


Smyygit ovat suorat ja ikkunan karmia on joka ikkunassa saman verran näkyvillä.
  Läpiviennit on tehty siististi ja tikkaat sekä rännit on kiinnitetty vanhoihin ruuvireikiin.

 

 Jälkikäteen maalatut "peili" pinnat on rajattu vaakatasossa suoraan ja maalausraja on niin siisti kuin teippirajauksella on mahdollista. Läheltä katsottuna toki huomaa röpelöpinnassa pientä kiemurtelua, mutta jo muutamasta metristä katsottuna raja näyttää suoralta. Peilejä piti alun perin tulla myös talon päätyseinille, mutta päätettiin lisäillä niitä jälkikäteen, ehkä...

Kiitos ja kumarrus Etelän Rappaus, voin todellakin suositella kolmen talon kokemuksella :)
Ja jos kiinnostaa rappausvaiheet, käy lukemassa edellinen postaus.

Nyt kun rappaus saatiin valmiiksi, on seuraavana nakkilistalla terassi. Juhannus menikin sitten terassin runkoa aloitellessa... 

4 kommenttia:

 1. Todella upea lopputulos, paljon paremmin ei ainakaan kuvien mukaan voisi onnistua!

  VastaaPoista
 2. Tyylikäs lopputulos! Tsemppiä terassiurakkaan myös!

  VastaaPoista
 3. Vautsi, näyttää todella hyvältä ja työnjälki on kyllä erittäin siistiä! Huomaa, että on olleet ammattilaiset asialla :)

  Tsemppiä terassiprojektiin! Toivottavasti sää suosii pihalla puurtajia :)

  Anni-Maaria

  VastaaPoista
 4. Todella siisti lopputulos ja hyviä vinkkejä taas kyttäiltäväksi! Täällä jännitetään viikon päästä nähtävää lopputulosta.

  VastaaPoista