Yhteistyökumppanit

sunnuntai 3. joulukuuta 2017

Kauan odotetut ulko-ovet

Melko tarkalleen puoli vuotta sitten tilasimme ulko-ovet Ovitehdas Vihannolta, siitä kerroinkin täällä. Halusimme puiset harmaaksi kuultomaalatut ovet, joista toisen piti olla paloluokiteltu.


Saimme kesällä tehtaalta ovessa käytettävää tammipaneelia värimallien kokeilua varten.
Olimme valinneet ulkomaaleiksi räystäslautoihin Teknoksen Visa Premiumin ral 7024 sävyssä sekä tuleviin aitoihin Woodex aqua Classicin TM 1826 sävyssä. Koska maalitestiemme perusteella emme halunneet peittomaalatua ovea emmekä tummaa ovea, päätimme kuultomaalata tammipaneelin samalla Woodexilla niin monta kerrosta, että sävy näytti hyvälle.


Oikealla kerran maalattu tammipaneeli ja sen vieressä vasemmalla kolme kertaa maalattu tammipaneeli.
Referenssinä kapea kahdesti maalattu malli aitarimasta, sävynä TM1826.  


Lähetimme Vihannolle mallipalan, joka oli maalattu kolmesti pensselillä. Sen jälkeen jäimme odottamaan heidän vastamallia hyväksyttäväksi ennen tuotannon aloitusta. Viikon päästä saimme mallipalan, joka ei kuitenkaan vastannut odotuksiamme. Tehtaan malli oli tehty tuotantoprosessia noudattaen ruiskulla ja päälle oli laitettu lakka. Maalausjälki oli erinomainen verrattuna meidän maalaamaan palikkaan, mutta sävy oli liian ruskea. Yrityksistä huolimatta, emme saaneet kuultoharmaata onnistumaan.

Alhaalla meidän tekemä värimalli ja ylhäällä tehtaan malli.


Toimittajan suosituksesta päätimme (pitkin hampain) siirtyä peittomaalattuun vaihtoehtoon. Meille oli edelleen tärkeää, että puun syykuviot olisi näkyvissä ja väri ei olisi tumma harmaa (koska siinä näkyisi helposti kolhut, tieltä kantautuva pöly ja mäntyjen siitepöly). 

Pienoisessa paniikissa soitin taas Teknoksen design asiantuntijalle ja pyysin apua maalisävyn valinnassa. Sen piti sointua aiemmin valitsemaamme kuultoharmaaseen sekä peittävään tumman harmaaseen. Muutamassa tunnissa sain väriehdotukset "Harmaassa saisi mielestäni olla pieni vivahdus siniseen. Ehdottaisin sävyjä NCS S 5502-B, S 4502-B tai S 3502-B. Tuo S 5502-B on näin paperilla katsottuna lähimpänä kuultavaa 1826. Kaksi muuta sitten vaaleampaa, kuitenkin samaa sävylinjaa".

Hain Teknokselta painetut väriliuskat ja toimitin koodit Vihannolle. Muutaman päivän päästä sain uudet maalatut näytteet kaikista ehdotetuista sävyistä. Pyysimme mallin myös valkoiseksi (NCS S 0500-N) peittomaalatusta tammiviilusta oven sisäpuolelle.

Ylärivissä paperille painetut värimallit, alarivissä Vihannon maalatut mallit.

Jotenkin vaan nuo maalatut harmaat tuntui "irrallisilta" kokonaisuutta ajatellen ja pyysimme vielä nähtäväksi RAL 7024 sävyllä maalatun mallin. Tehdas oli jo ennakoinut ajatukseni, sillä he olivat tehneet sellaisen mallin jo valmiiksi, tosin jättäneet sen lähettämättä koska olin niin voimakkaasti sanonut etten sellaista halua :)

 

 

Lopulta kuitenkin päädyimme ulkopuolelta tumman harmaaseen peittomaalattuun tammipaneeliin ja sisältä peittovalkoiseen vaakasyiseen tammiviiluun. 

Ovet piti asentaa alun perin jo elo-syyskuussa ennen sisätasoituksia, jotta olisimme saaneet smyygit sisäpuolelta siististi. Värihässäkän takia sekä tasoitusurakoitsijan toiveesta, ovet asennettiin kuitenkin vasta reilu viikko sitten maalausurakan jälkeen. Se oli varmaan oikea ratkaisu, jotta ovet pysyivät vaurioittumattomana. Mutta, en millään meinannut malttaa odottaa kahta kuukautta ovien näkemistä, ne kun oli suojattu saman tien saapumisen jälkeen.


No mutta, vihdoin ja viimein, tässä se nyt on! NIIN paljon kauniimpi kuin uskalsimme edes toivoa. Väri on täydellinen, maalipinta on kaunis ja riittävän himmeä sekä puusyykuviot näkyvät kauniisti. Ja molemmat olemme ihmetelleet, että voiko ulko-ovissa todella olla niin valtava ero kaikkiin aiemmin käytettyihin... ovi liikkuu, aukeaa ja sulkeutuu ihan käsittämättömän pehmeästi.

 
Voin todella lämpimästi suositella Ovitehdas Vihantoa. Palvelu on enemmän kuin erinomaista, voit räätälöidä ovestasi juuri sellaisen kuin haluat, jokainen ovi tehdään käsityönä juuri sinulle ja mikä parasta, sieltä saa puuovia myös paloluokiteltuna.


Tilasimme Vihannolta myös väliovet. Ovet tulevat olemaan kooltaan 9 x 23 ja karmit tehdään väliseinän paksuisina, eli pääosin 154 mm ja märkätiloissa joihin tulee laatta 168 mm. Ovet maalataan saman sävyisiksi kuin seinät, karmit ja ulko-ovien sisäpuoli, eli NCS S 0500-N. Mutta niistä lisää myöhemmin...

2 kommenttia:

  1. Hei,
    Kauniit ovet saitte. Mihin kohtaan hintahaitaria tällaisten teetettyjen ovien hinta osuu?

    VastaaPoista
  2. Me tilattiin samalla kertaa kaksi ulko-ovea, joista toinen paloluokiteltu, lukkopesineen ja kahvoineen sekä 7 kpl 2300 mm korkeaa omaan sävyyn maalattua väliovea erikoissyvillä karmeilla ja samaan sävyyn maalatuilla peitelistoilla. Päädyimme lopulta pakettihintaan koko setille. Suosittelen kysymään suoraan tehtaalta tarjousta, jotta en vaan johdata hinnassa harhaan :) Jos vertaan edellisen talon vastaavaa settiä 4 vuotta sitten, niin oli ehkä hieman kalliimpi, mutta jo tässä vaiheessa voin sanoa että monin verroin laadukkaampi.

    VastaaPoista