Yhteistyökumppanit

lauantai 21. lokakuuta 2017

Putket, kanavat ja johdot piiloon...

Lattiavalujen jälkeen jatkettiin ilmanvaihtokanavien ja vesiputkien asennusta sekä sähköjohtojen vetoja. Sen jälkeen päästiin rakentamaan runkoja koteloille ja alaslaskuille sekä levyttämään ne umpeen.

Kaikki runkorakenteet tehtiin kertopuusta ja kotelot ja alaslaskut normaalista 12,5 mm kipsilevystä. Tässä vaiheessa jouduimme viimeistelemään myös valaisinsuunnitelmat, sillä runkorakenteissa piti huomioida valaisimien paikat. Myös ontelosta tulevien valokiskojen ja palovaroittimien sähköjohdoille piti porata reiät ja kuljettaa ne onteloa pitkin kotelon sisälle tai alaslaskettuun tilaan.

Keittiöön tehtiin alaslaskettu katto 2700 mm korkeuteen sekä takaseinälle kotelo rajaamaan kalusteseinää.Olohuoneeseen jouduttiin tekemään koko seinän levyinen kotelo tuloilmakanavalle. Mietimme kaikki mahdolliset ja mahdottomat temput miten sen olisimme voineet välttää, mutta millään konstilla emme olisi muuten saaneet riittäviä ilmamääriä olohuoneen perälle. Ruokatila-olohuone-käytävä tilan kattoon tulee Konton akustiikkalevyt suoraan onteloon liimattuna. Ruokapöydän paikka mitattiin tarkkaan ja ontelosta tuotiin sähköjohto pöydän yläpuolelle tulevaan valaisimeen.Liukuovien edestä saimme irroitettua siististi alumiinilistat, jotka olivat olleet lattiavalun suojana. Katsokaa nyt kun on hieno suora reuna :) Lattiathan vielä timanttihiotaan, joten pinta ei jää kuvan näköiseksi eikä väriseksi.


Makuuhuoneeseen tulee alaslaskettu katto, sillä viiston katon korkeassa reunassa kulkee IV kanavia. Huoneelle jää korkeutta noin 2800mm. Led panelia varten on runkoon jätetty 600x600 mm aukko, sen yläpuolelle on runkoon tehty paikka jakorasioille. Autotallia lukuunottamatta muuallakaan talossa ei tule näkymään yhtäkään jakorasiaa, kaikki on tehty samalla tavalla kuin makuuoneessa.


Vaatehuoneeseen tulee alaslaskettu katto ja perimmäiseen kulmaan kotelo kaikille mahdollisille putkille ja kanaville. Jakotukkikaappi tulee jäämään vaatekaapin sisään.Kodinhoitohuoneen katto on levytetty ja led panelille sekä Chillerin huoltoluukulle on tehty aukot valmiiksi.


Alakerran makuuhuoneiden kattoon tehtiin vain kotelot, jotta koko katosta ei tulisi liian matala. Kotelot laskeutuvat 2400 mm korkeuteen ja muuten katto on 2700mm. Makuuhuoneiden kotelot täytetään kivivillalla ja niihin tulee tupla kipsilevy, jotta viemäriputkien ääntä saadaan vaimennettua.
Alakerran aula jätetään ontelopinnalle, joten huonekorkeus on 2700mm, toki se tasoitetaan ja maalataan :) Oviaukot on koko talossa 2300 korkeita.


Tekninen tila näyttää tällä hetkellä aika hurjalle :)Lattiaan putkien ympärille valettiin korotusvalu.Yläkerran vaatehuoneen kotelosta kaikki putket laskeutuvat autotalliin, josta ne kiertää makuuhoneiden kautta tekniseen tilaan.

Autotallissa koteloissa on tuplakipsi EI30 osastointivaatimuksen takia.


Tästä sitten seuraava vaihe on sisätasoitukset, jotka on jo hyvää vauhtia edenneet muutaman viikon :) Täytyy sanoa, etten ole koskaanikinämilloinkaan nähnyt niin siistiä tasoitemiestä, emme ole siivonneet itse tontilla kahteen viikkoon lainkaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti