Yhteistyökumppanit

tiistai 5. syyskuuta 2017

Yläkerran lattiavaluvalmisteluja

Taas on aika tehdä pieni yhteenveto mitä viikon aikana on saatu valmiiksi... perjantain lattiavalu lähenee...


Meille on tulossa tähänkin taloon betonilattia. Tällä kertaa valitsimme Neodur HE2 kuivasirotepinnan. Koska lattiasta tulee (viimeistä pintahiontaa lukuunottamatta) valmis tässä valussa, valuvalmistelut tehdään erityisellä huolillisuudella.


Raudoitus
Yläkerran lattia raudoitettiin viikonloppuna yhdessä, sillä yksin suuria metalliverkkoja olisi ollut mahdotonta liikutella rikkomatta askeläänieristeeksi asennettua solumuovia. Pienen taistelun jälkeen saatiin myös vesiputket kääntymään riittävän matalalla tekniseen tilaan vievästä aukosta.
 
 
Raudoituskoroke olisi varmaan ollut helpompi laittaa verkon pohjaan ennen sen paikalleen laittoa... eikä vasta jälkikäteen raudan päällä/varpaillaan koloissa seisoen kuten minä tein. Taas sai konttorirotta seuraavana päivänä tuntea kyljissä ja haubereissa tehneensä fyysistä työtä... kyllä se rauta vaan painaa yllättävän paljon :) 


Muutamiin ulkokulmiin ja oviaukkoihin laitoimme harjateräksestä lisäraudoitusta vähentämään mahdollisia halkeiluja (joita kuitenkin siitäkin huolimatta tulee).

Kolmiorima
Ennen porrasaukon alumiiniprofiilin asennusta, muotin pohjaan piti kiinnittää pienet pätkät kolmiorimaa. Meille jää alakerran eteisaulaan ja käytävään katoksi ontelo ruiskurapattuna (tarvittaessa tasoitettuna), kuten vanhan talon kuvassa. Haluamme jättää ontelosaumat näkyviin, sillä jos ontelo elää ajan kanssa, jää halkeamat koloon ja ne on helpompi sieltä korjata.Porrasaukon alumiiniprofiili
Tilasimme viime viikolla Steelprolta porraskaiteeseen LK60 alumiiniprofiilin, joka asennetaan valua ennen, jotta lasikaide saadaan lähtemään suoraan lattiatasosta alla olevan vanhan talon kuvan mukaisesti.
 

Profiileja asentaessa kului useampi tunti, sillä sen tuli olla millilleen vaaterissa ja oikeassa korossa molemmilta sivuilta ja kulmaosan tuli istua täydellisesti. Steelprolla on nykyään uusi kiinnityssysteemi, jossa profiilia voi hienosäätää helpommin kuin edellisessä versiossa (joka meillä oli edellisessä talossa). Asentaminen nopeutui huomattavasti kun älysimme, että etureuna piti kiristää ensin oikeaan kohtaan ja vasta sen jälkeen kiristää taaempi mutteri. Toisinpäin kiristettäessä profiili liikati aina väärään asentoon... tämä toki olisi selvinnyt asennusvideota katsoessa, mutta arvaa katsottiinko...
  

  
Porrasaukon korko mitattiin laserilla huomioiden vastapäisen seinän lasiliukuoven kynnyksen korko. Liukuovi upotetaan lattiavaluun niin, että kynnys jää mahdollisimman matalaksi. Kuvassa näkyy laserin oranssi valoviiva. Karmin alle laitettiin lisäeriste.

 
Karmien suojaus lattianrajassa
Koska lattiavalu ulottuu nyt keittiön lattiasta lähtevän ikkunan sekä olohuoneen ja ruokatilan lasiliukuovien alakarmeihin, haluamme suojata puuosat lattiavalun sliippauksessa mahdollisilta osumilta. Kävimme ostamassa Timgreiltä 50x3mm lattalistaa, jonka kiinnitämme suojaamaan karmia. Lattalista poistetaan kun kaikki hionnat on tehty.   


Lattialämmitysputket
Kun kaikki muut työt saatiin valmiiksi, pääsi Diileri asentamaan lattialämmitysputket.


 
Tällä kertaa otimme yläkertaan jakotukkikaapin, sillä aina aiemmissa taloissa jakotukin "maisemointi" on jäänyt tehtäväksi juuri ennen talon myyntiä :) Meidän 7 piiriä mahtui pienimpään 60 cm leveään kaappiin.

 
Porrasaukon muotti
Kun porrasaukon profiili oli saatu paikoilleen ja suojattua, viimeisteltiin valumuotti, myös ylimmän porrasaskelman otsassa.Chillerin putket
Diilerin asentajat kävivät asentamassa myös Chillerin konvektoriputket, nyt olisi kaikki koteloitava tekniikka paikallaan. 

Alakerran valuvalmistelut
Tässä rinnalla on aloiteltu myös alakerran lattiavaluvalmisteluja... putkarille on kaivettu valmiiksi paikat pohjaviemäreiden asennukselle...Yläkerta on muutamaa pikku viilausta vaille valmis perjantain lattiavaluun. Maanantaina saimme uudet ikkunat reklamoitujen tilalle (kiitos Klas1 ripeästä reklakäsittelystä), ne pitäisi asentaa/vaihtaa kekiviikkona. Lattiassa olevien karmien suojaksi asennettava lattalista pitäisi kiinnittää. Huoneiden kattoon pitää tuoda loisteputkivalaisimia. Vaatehuoneen tekniikkakotelon reunaan pitää tehdä muotti. Ja ihan lopuksi noukkia jokaikinen pienikin roskanmuru lattiasta pois, ettei ne nouse lattiavalussa pilaamaan valmista lattiapintaa...

... ja perjantain jälkeen alkaa sama tarina uudestaan alakerrassa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti