Yhteistyökumppanit

tiistai 26. syyskuuta 2017

Yläkerran betonilattia

Pari viikkoa sitten valettiin yläkerran betonilattia. Siitä tuli NIIN täydellinen 💕 Pitkän harkinnan jälkeen päädyimme tälläkin kertaa kuivasirotepintaan. Käytetty tuote on Neodur HE2 ja värinä gris clair. Työssä luotimme edellisen talon betonilattian tehneeseen parivaljakkoon; Pintalattiat Ahola & Son sekä Betonivuori.


Olen niin fiiliksissä onnistuneesta lattiasta (joka todellakaan ei ole itsestäänselvyys), että ensin näette nyt lattian ja myöhemmin omassa postauksessa kerron miksi päädyimme kuivasirotteeseen ja mitkä olivat muut betonilattiavaihtoehdot joita harkitsimme.


Tuttuun tapaan paljon kuvia ja vähän tekstiä... Jos yksityiskohdat kiinnostaa, kysykää :)


Ihan ensimmäisenä, etten vaan unohda... Koska valettu pinta jää lopulliseksi pinnaksi, on äärimmäisen tärkeää, että toimitettu betoni on tasalaatuista; kaikki toimitetut erät pitää tulla samalta pumppausasemalta ja seassa ei saa olla kuituja!


Lattiavalu alkoi aamulla seiskalta... betonin levitystä ja hiertoa... 

Juuri kävelynkestävä alusbetoni hierretään auki levyllä, jotta pintaan saadaan sementtiliimakerros tartunnan varmistamiseksi. Hierretylle pinnalle levitetään Neodur HE2-kuivasirote mahdollisimman tasaisesti ja odotetaan, että se kostuu. Kun sirote kostuu, hierretään pinta huolellisesti levyllä yhtenäiseksi rakenteeksi alusbetonin kanssa. Tarvittaessa voidaan levittää lisää sirotetta niin kauan, kuin sirote kostuu. Lopullisesti pinta viimeistellään siivillä kunnes se on täysin tiivis ja huokoset ovat ummessa.


Työohjeet täältä ... ja tältä se käytännössä näytti...

 

Nurkat johon koneella ei päässyt, hierrettiin käsin...


 
Koneliippauksen aikana kaikki mahdolliset ikkunat ja ovet olivat auki sekä Skanska konevuokraamosta oli haettu tuulettimia, jotta polttomoottorikäyttöisten koneiden pakokaasu saatiin ohjattua sisältä pois. Lattiaa hierrettiin uudestaan ja uudestaan ja uudestaan... siis todella monta tuntia...

Lopuksi pintaan suihkutettiin Korotexia estämään liian nopeaa kuivumista.

Kun kaikki työvaiheet oli tehty, koneet kannettu autoon ja välineet pesty, oli aikaa mennyt 12 tuntia!

...ja näin upealta se näytti seuraavana aamuna...

Hetken aikaa pääsin nauttimaan uudesta upeasta lattiasta, kengät luonnollisesti piti jättää rappusille :)   Sitten ei auttanut muuta kun alkaa levittelemään muoveja... heippa vaan ihana lattia, nähdään loppuvuonna...

 

... Ja muovin päälle kovalevyt......ja lopuksi saumat teipattiin "jesarilla"... joka toivottavasti pitää paremmin kuin oranssi teippi, jota käytimme edellisessä talossa.


Valuvalmisteluissa ehkä eniten huolta aiheutti lattiasta lähtevien karmien suojaus. Halusimme Profinin lasiliukuovien kynnyksen mahdollisimman matalaksi ja samalla lattian reunan luonnollisesti siistiksi. Riittävän hyvää (meidän mielestä) sitä ei olisi saanut, ellei koneella olisi päässyt liippaamaan ihan reunaan saakka. 

Karmi suojattiin ensin maalivalmistajan suosittelemalla teipillä ja sen jälkeen alumiiniprofiili kiinnnitettiin päälle timmeimmeimmällä kaksipuolisella teipillä mitä oli saatavilla. Profiilin alareuna laitettiin valukorkoon.


Tämän jälkeen lattiaa pystyi liippaamaan huoletta.
Ja kun listaa alettiin irroittamaan, näytti reuna todella siistiltä.Seuraavissa postauksissa tarinaa alakerran valuvalmisteluista ja lattian teosta, sekä oma teksti miksi valitsimme juuri Neodur HE2 kuivasirotteen kaikista betonilattiavaihtoehdoista... 

Koska valmista hiottua lattiapintaa ei pääse esittelemään ennen loppuvuotta, voi täällä käydä katsomassa miltä edellisen talomme betonilattia näytti...


3 kommenttia:

 1. Kyllä tulee hienoa jälkeä! Ammattitaito, ammattiylpeys, asiakkaan kunnioitus!!

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoinen ja todella havainnollinen blogi, on kyllä ilo lukea! Kiinnostaisi tietää millä teipillä kiinnititte alumiinilistat suojausta varten ja oliko kiinni karmin suojausteipissä vai karmissa..? En oikein hahmota kuvasta ja hieman samantyyppistä ratkaisua itsekin haemme

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että olet löytänyt blogin :)
   Laitoimme karmiin ensin ikkunavalmistajan (eli maalivalmistajan)suositteleman maalarinteipin. Sen jälkeen laitoimme teipin päälle tiukimman mahdolliseen kaksipuoleisen teipin mitä K-raudasta löytyi. Sen jälkeen kiinnitimme alumiinilistan teippiin. Ennen kiinnitystä korot kannattaa katsoa valmiiksi, ettei teippiä ja listaa kiinnitä liian alas. Mikäli lista jää useita millejä valun alle, on se todella vaikea saada pois.
   Laita mulle mailitse yhteystietosi niin voin katsoa jos minulla olisi tarkempia kuvia eri vaiheista lähettää sinulle.

   Poista