Yhteistyökumppanit

keskiviikko 6. syyskuuta 2017

Olisiko tässä kaunein ja käytännöllisin kurasyöppö?


Minusta on tullut tämän rakennusprojektin aikana oikea kurasyöppöhaukka. Epätoivoisesti olen yrittänyt löytää vaihtoehtoa perinteiselle kurasyöpölle, sille ritilähässäkälle, joka ainakin meidän koirataloudessa on välttämätön kapistus. Sitä tulee käytettyä parhaimmillaan 3 kertaa päivässä kerrottuna sen hetkisellä koiramäärällä, 1-7 päivää viikossa.

Keväällä sivusin aihetta kuraeteistä käsittelevässä postauksessa täällä. Ongelmana on ollut siis se, että pitkäkarvaisen koiran karvat jäävät jumiin säleiden välissä kulkeviin metalliputkiin. Eli kun kannen nostaa ylös, ritilän alapuolelta roikkuu koirankarvoja joita ei saa pois kun yksitellen nyppimällä niin, että ne katkeavat irrotakseen. Kaikki tähän saakka nähdyt mallit on toteutettu samalla rakenteella, joten merkillä ei ole ollut väliä.


Kuukausi sitten bongasimme Mikkelin asuntomessuilta Unidrainin Matline kuramaton. Kirjoitinkin siitä messupostauksessa täällä. Se oli rakkautta ensisilmäyksellä... hivuttauduin kontaten narutetun alueen väärälle puolelle tekemään lähempää tuttavuutta... todetakseni, että kyseisen kuramaton nylon harjakset olivat vieläkin huonompi vaihtoehto, karvat olisivat jymähtäneet kuin tauti niihin kiinni.


Jotenkin se kuitenkin jäi alitajuntaan pyörimään ja päätin ottaa yhteyttä maahantuojaan kysyäkseni josko siihen mitenkään saisi muunlaista pintaa harjaksien sijaan... ja saihan siihen, kumiprofiilit :) Koska kumimattoversio oli niin uusi tuote, ei pääkaupunkiseudulla löytynyt yhtäkään jälleenmyyjää, jolla sellaista olisi ollut näytillä. Lähin löytyi maahantuojan omista tiloista Porvoosta virka-aikojen puitteissa. Kun emme päässeet Porvooseen, jatkoimme edustajan kanssa yksityiskohtien läpikäymistä mailitse ja  puhelimitse. Kärsivällisesti minulle lähetettiin valokuvia ja vastailtiin mitä hullumpiin kysymyksiini, kunnes olin vakuuttunut, että tämä sijoitus on kaiken rahan arvoinen :)

Koska lattiavaluvalmistelut olivat juuri aluillaan, piti tilaus laittaa pikimmiten eteenpäin, jotta pääsimme tarkemmin tutkimaan sitä livenä... putkari tavallaan pesi kätensä sen asennuksesta kun ei ollut ennen moista nähnyt... Nyt se kaunokainen lepää meidän olohuoneen lattialla. Availimme hieman pakettia ja se on juuri niin upea kun uskalsin toivoa. Tässä hieman "maistiaisia"...


Kuramatossa on vakiona kuvassa näkyvät harjakset. Jos pyyhittävänä on pääasiassa hiekkaset, lumiset tai rapaset kengänpohjat, tämä ratkaisu on varmasti passeli.


Me tilasimme kuitenkin lisävarusteena kumiprofiilit, jotka vaihdetaan nylonharjaksien tilalle.

Ritilikön keskellä ei ole yhtäkään poikittaista puomia jumittamassa karvoja... tämä on vaan NIIN super hieno :) 


Kannen saa pysymään yläasennossa siivouksen ajan, tämä myös on todella plussaa... ai miksi? No siksi kun aikaisemmin ritilä on pitänyt nostaa kokonaan pois ja laittaa seinän viereen nojaamaan, jotta niitä karvoja on saanut nypittyä irti. Eikö muuten kukaan muu ole törmännyt samaan haasteeseen?

 
Näin upealta kokonaisuus tulee näyttämään asennettuna...
kuvat: http://www.unidrain.fi/tuotteet/matline/


 Kun asentamisen aika tulee, jatkan lisää aiheesta...

3 kommenttia:

 1. Uijui, minäkin haluan tollaisen! Olisitko kiltti ja kertoisit, mitä kautta tuon saa hankittua, sillä meidän kotiin tarvitaan ehdottomasti koiraystävällinen kurasyöppö myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa laittaa mailia suoraan osoitteeseen info@unidrain.fi :)

   Poista
 2. Vaikuttaa kyllä näppärältä! Mahtava juttu, että olette saaneet "uusinta uutta"! Mekin tätä on kovasti mietitty, mutta ollaan kuitenkin varmaan kallistumassa tavalliseen hiekanerotuskaivoon. Meille on tulossa suht pieni pesupaikka, jossa tarkoitus pestä 5kg koiraa (josta lähtee vähemmän karvaa kuin minulta hiuksia ;D ) sekä suihkuttaa lasten kuravaatteita.

  Anni-Maaria / Puinen passiivikoti

  VastaaPoista