Yhteistyökumppanit

torstai 28. syyskuuta 2017

Alakerran betonilattia

Yläkerran lattiavalun jälkeen siirryimme välittömästi jatkamaan hommia alakerrassa, olinhan optimistisena tilannut valun jo viikon päähän yläkerran valusta. Mutta, niin vaan jouduimme sitä viikolla siirtämään eteenpäin, kiitos muutaman sentin sepeliylitäytön sekä pirullisen sitkeän lentsun kuumeineen. Ja ennen kun pääsimme kauan odotettuun valupäivään, piti muutama pikku työvaihe saada valmiiksi...

Alotimme tasan siitä pinnasta mihin huhtikuussa sisäpuolisten täyttöjen jälkeen jäimme :) 
Ensin kaivettiin viemäriputkille paikat... ai että on kevyttä hommaa lapioda...Sen jälkkeen tasattiin laserin avulla reilu 100m2 oikeaan korkoon... siinä samalla kantaen noin 3 kuutiota sepeliä ulos. Kun pohjat oli valmiina, alkoi eristäminen.


Vesiputkille tehtiin urat styroxleikkurilla, on muuten aika näppärä vehje... betonilattian teossahan pinnalle nousevat styroxpallot ovat kauhuskenaario, kuumaleikkurilla työstäessä niitä ei irtoa.  Styroxia laitettiin kaksi kerrosta ja sen päälle rakennekuvien mukaisesti vielä suodatinkangas. Kertokaahan fiksummat mikä funktio suodatinkankaalla oli? 


Sitten oli vuorossa sähköputket ja raudoitusverkkot...


Sekä lopuksi lattialämmitysputket.


Voi sitä ilon päivää kun Betonivuori ja Pintalattiat Ahola & Son taas kurvasivat tontillemme...

ja sitten sama homma kuin yläkerrassa... ensin lattian tasoitus linjaarilla...

Sitten Neodur HE2 kuivasirotteen levitys... värinä Korodur värikartan mukainen light grey.


Kun sirote oli imenyt vettä riittävästi, alettiin sitä työstämään koneella...

Kuvassa näkyy vasemmalla minkä verran kyseinen sirote vaalentaa väriä verrattuna oikella kuraeteisessä näkyvään luonnoliseen betonin väriin. Nämähän toki kuivuessaan muuttuvat molemmat vielä paljon, mutta toivottavasti sirotepinnasta tulisi vähän betonia vaaleampi eikä niin vihreään tai ruskeaan taittava.Lattioita liipattiin taas useita tunteja ja joka hiontakerralla pinta muuttui tiiviimmäksi, sileämmäksi ja kiiltävämmäksi.


Kutakuinkin 11 tuntia lattiavalujen aloittamisesta, päästiin levitämään Korotex jälkihoitoaine. 

Oli taas ihan mieletöntä päästä seuraavana aamuna tekemään sukkasilteen pikapyrähdys tuliterällä lattialla :)


Mutta, sitä iloa ei kestänyt kauaa, sillä päälle piti levittää muovit ja kovalevyt....

Lattiavalujen jälkeen alakerran katto tuntui tipahtavan niskaan, mutta vastapainona huoneet mukamas levenivät... on se hassua miten tilantuntu vaihtelee rakentamisen edetessä... :) 

4 kommenttia:

 1. Suodatinkankaan idea ainakin on estää styroksi pallojen nouseminen valuvaiheessa pintaan kun eristeen pinta kuitenkin murtuu hieman tepasteltaessa. Jos styroksia nousee pintaan niin ne yleensä paljastuvat vasta hiontavaiheessa esiin ja ovat aika karmean näköisiä.

  VastaaPoista
 2. Hyvältä näyttää! kiitoksia mukavista lukuhetkistä blogisi parissa! Jään seuraamaan mielenkiinnolla sillä meillä myös talonrakennusprojekti meneillään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Laitanpa teidän raksablogin myös omalle lukulistalle... tsemppiä projektiin :)

   Poista