Yhteistyökumppanit

maanantai 28. elokuuta 2017

Konesaumattu peltikatto valmis, on se vaan hieno :)

Tontilla oli hetken vähän ruuhkaa, kun samaan aikaan asennettiin ikkunoita, aloiteltiin katon pellitystä ja sisällä kiinnitettiin yläkerran IV kanavia ja lattiakaivoja...

Kun ikkuna-asennuspäivä varmistui, soitin viime talvena valitsemallemme kattopeltiyritykselle, ja kysyin josko he haluaisivat samoilla nostoilla kattopellit ja kattoturvatuotteet katolle... no halusivathan he :) Muutaman päivän päästä tultiin ottamaan mitat ja pellit lähtivät pikaisesti valmistukseen.

Nosturi nosti koko peräkärryllisen tavaraa kerralla katolle...


Tavarat purettiin vikkelästi kärrystä pois, kärry nostettiin maahan ja ikkuna-asennus saattoi alkaa... Edellisenä päivänä LVI urakoitsija oli käynyt laittamassa kattoläpiviennit ja isäntä teki tarvittavat tiivistykset ennen pellitystyön aloittamista. Läpivientien tiivistämisestä käytiin useita keskusteluja LVI urakoitsijan, kattopellittäjän ja Icopalin kanssa. Piipun läpiviennistä konsultoimme lisäksi vielä piippuasentajaa.  
 
Läpivientien paikat oli mitattu valmiiksi niin, että ne osuivat oikein peltijakoon. Vilpen härpäkkeisiin tehtiin kartiot valmiiksi.
  

   

Työnjälki näytti erittäin siistiltä. Ja mikä erityisesti hiveli meidän silmää, oli räystäskourun kannakkeet, jotka oli laitettu millilleen samaan linjaan kun räystäskannattajat (poikaset) ja syöksyputkien pannat oli samalla korkeudella joka putkessa :)


Kolmessa päivässä kaikki oli vimpan päälle valmista; pellitys, kattoturvatuotteet, tikkaat, räystäät ym. Ikkunoiden ja ovien pellitykset tulee perässä jahka saadaan ulko-ovet sekä reklatut (uudet) ikkunat paikoilleen. Oli  muuten kundeilla asenne kohdallaan, ei haitannut isokaan vesisade räsytäskouruja laittaessa vaikka koko lappeelta tuli vedet syliin...

2 kommenttia: