Yhteistyökumppanit

torstai 31. elokuuta 2017

Kauan odotettu sisätyövaihe pääsi alkamaan...

On kyllä ihan supersiistiä, kun talo on säältä suojassa ja olemme päässeet sisätöihin. Tuntuu, että reilussa viikossa on tapahtunut vaikka kuinka paljon... sekalaisessa järjestyksessä ja limittäin...


IV kanavat, viemärikaivot ja vesiputket
Kattopellitystä varten piti tehdä läpiviennit jäteilmalle, radonille ja viemärituuletukselle valmiiksi. Siinä sivussa putkari asensi myös koko yläkerran IV kanavat sekä kerrosviemärit ja vesijohdot. Kaksi päivää, ja se oli siinä.

Irroituskaista
Perinteisen irroituskaistan sijaan meillä levitettiin paksu maalikerros seinien alareunaan. Näin saadaan lopullisen listattoman betonilattian seinän vierukset siistimmäksi eikä tarvitse varoa, että irrotuskaistan riekaleet irtoaisivat lattiapintaa liipatessa. Tämä vinkki saatiin lattiantekijältä jo edellisen talon betonilattiaa tehdessä. Betoni ei siis tartu seinään kiinni tällä tavoin. 


Askeläänieriste
Styroxin sijaan laitoimme askeläänieristeeksi 10 mm paksun solumuovin. Syystä että, betonilattian pintaan emme halua vahingossakaan yhtään styrox palloa sekä tällä tavoin saamme lattiavalua hieman korkeammaksi (10 cm) ettei lattailämmitysputket jää liian pintaan aiheuttaen (lisää) halkeamia tai putkien kuvioita valmiiseen lattiaan.


Ikkunoiden suojaus
Ikkunat suojattiin pian asennuksen jälkeen ohuella muovilla ikkunavalmistajan teippisuositusta noudattaen. Alkää vaan käyttäkö "sitä" ohutta muovia jossa on valmis teippiyläreuna, se kuulemma jämähtää karmeihin eikä lähde millään pois. Seinätasotuksiin vaihdetaan kunnon rakennusmuovi, tällä mennään vain lattiavalun yli.

Portaan ylin "askelma" 
Aloitan tämän kappaleen kuvilla. Eli haluamme samanlaisen lattian portaan yläpäästä kuin meidän edellisessä kodissa. Portaan ylin pykälä siis jää lattiavalun alle.


Tässä vielä ensimmäinen havainnekuva mikä lähetettiin rakennesuunnittelijalle kun hän piirsi ja mitoitti portaita.

 
 Ei muuta kun roilotuskone laulamaan ja tartuntapintaa tekemään...


Tässä välissä pieni mainostus, meidän ihan ehdoton suosikki konevuokraamo on Skanska Rakennuskone Oy Kivenlahdessa (Espoossa). Tuliterät laitteet, edukas hinta ja ihan loistava henkilökunta. Vahva suositus :)
 ja sellanen siitä sitten tuli... 
 

Sähköputket
Lattiavalussa kulkevat sähköputket ja niiden sisällä kulkevat johdot asennettiin ennen kun pääsimme aloittamaan verkotusta.
Raudoitusverkko
Raudoitusverkot nostettiin sisälle jo katto-ontelonostoja ennen, näin säästettiin toooodella iso työ raahata niitä yksitellen pienempinä paloina sisälle. Muutamiin huoneisiin olemme jo leikelleet oikean kokoisia paloja.
 
Ennen ensi viikon lattialämmitysputkiasennusta ja valua olisi vielä muutama juttu tehtävänä... kuten porraskuilun muotin viimeistely, alumiiniprofiilin kiinnittäminen porraslasia varten, liukuoven alakarmien suojaus lattaraudalla, sekä raudoittaminen... unohtamatta reklattujen ikkunoiden asennusta (kunhan ne saadaan ajoissa tontille).  

2 kommenttia:

  1. Hyvin näyttää edistyvän, kohta teillä on lattiat jo valmiina :)

    VastaaPoista