Yhteistyökumppanit

tiistai 8. elokuuta 2017

Kattohommissa edelleen...

Ai että on ollut oikein katontekoilmat viime päivinä, NOT! Mutta niin vaan ollaan sissinä painettu hommia, satoi tai paistoi :)


Viime kattopostauksessa olimme saaneet laitettua ensimmäisen kerroksen uretaanilevyjä ja aloittaneet toista. Nyt sitten oli toinenkin kerros saatu valmiiksi ja kaikki saumat ja reiät oli täytetty uretaanilla ja kuivumisen jälkeen putsattu ylimääräiset pois.


Kaikki roskat sai tiputettua katolta kätevästi IV läpivientiaukoista vaatehuoneeseen, jotta tuuli ei viskonut niitä ympäri tonttia.


Tämän jälkeen pääsimme teippaamaan alumiiniteipillä huolellisesti jokaikisen sauman ja reiän. Teippauksessa kesti reilusti toista päivää, siis ihan kamala homma... sen jälkeen oli etusormi ja peukalo lähes tunnottomat.


Meikäläisen homma oli teipata 125 kierretangon reikää... täydellinen lopputulos näytti tältä. Alla oli miljoona suikaletta limittäin ja lomittain oikeassa järjestyksessä ja viimeiseksi kaksi isoa palaa limittäin. Lopuksi hurja hinkutus, jotta jokainen kolo nuoli finnfoamin muotoja, ettei vesi päässyt valumaan niistä teipin alle. Vedenpitävähän se ei ole, mutta täytyy kyllä sanoa, että hyvin se ainakin on nämä rankkasateet kestänyt.


Kyllä siitä tuli hieno, näytti jotenkin valmiille, meikkiksen silmään... en vaan raukka tiennyt mitä viikko tuo vielä tullessaan...


Kaksisteen nostelimme lähes 600 metriä kakkosnelosia katolle, siinä oli muuten taas konttorirotan hauberit koetuksella... ja kyljet ja pakarat ja lähentäjät(?)


Ensimmäisen rivin laitoimme lappeelleen kiinnittäen kierretangoilla eristeet tiiviisti kattoa vasten.Seuraavan rivin laitoime myös lappeelleen, jotta rakenteesta saatiin tukevampi.


Kiinnityksessä käytimme karmiruuveja, sillä tähän riviin katto tultiin suoristamaan. 


Kun koko toinen kerros oli ruuvattu, laitettiin laserin avulla ylin- ja alin rivi oikeaan korkoon.  Korotuspaloina käytimme ontelokeksejä, niitä kun sattui olemaan muutama ylimääräinen pussukka... Koska ontelot ovat esijännitettyjä, niissä on pieni kaari ja onteloita oli katolla myös kahteen suuntaan, joten tiesimme, ettei katto ole täysin suora.Kun ylä- ja alareuna oli saatu oikeaan korkoon, kiristimme mitaksi langan ylä- ja alalautaan ja ruuvasimme väliin jäävät laudat oikeaan korkoon. Tämän takia siis alun perin karmiruuvit. Ja jotta rakenne säilyi tukevampana, käytimme ontelokeksejä välissä kaikissa korotuksissa.


... ja sama toistui kaikilla seuraavillakin pystyriveillä...

   
...kunnes katto oli täysin suora.

 
 

Ja sitten pääsimme aloittamaan kolmannen rivin, se ruuvattiin pystysuuntaan. Jaossa oli huomioitu  tulevan vanerin kiinnitysten jako.

Kun poikaset oli paikoillaan, vedimme räpsylangalla suoran linjan ja sahasimme ylimääräiset päät pois.
Päätimme tehdä otsat samasta mitallistetusta kakkosnelosesta kuin koolaukset ja poikaset.Siinä se yläpohjan koolaus ja otsalaudat nyt sitten olisi valmiina. Ainakin meidän silmään näyttää oikein hyvältä :)Sivut tullaan nostamaan ylös saakka umpeen kevytsoraharkoilla ja ylä- ja alapäätyihin tullaan jättämään tuuletusraot.Ulkokulmien ylipitkät puut sahataan oikean mittaiseksi samalla kun vanerit kiinnitetään.Viikko kun on kirmattu katolla kuin kouluhevonen konsanaan koipia nostellen rimojen yli, huutaa reidet hoosiannaa ja melkein olisi kivata palata jo oikeisiin töihin... mutta ei vielä, kattohommat vaan jatkuu... seuraavaksi olisi vähän maalaushommia, jos säät vihdoin sallisivat ja vanerin laittoa... ja huovan laittoa... ja vasta sitten pellit...

2 kommenttia:

  1. Hienolta näyttää vaikka ihan kaikkea en ymmärtänyt😄 Näyttää että katosta tulee tukeva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, en mäkään ois ymmärtänyt, ellen sattumoisin olisi viettänyt ansaittua kesälomaa juurikin kyseisessä kohteessa :)

      Poista