Yhteistyökumppanit

lauantai 26. elokuuta 2017

Ikkunat ja lasiliukuovet asennettu

Taas on yksi välietappi saavutettu, melkein kaikki ikkunat ja lasiliukuovet on asennettu. Toimitus oli alunperin sovittu muutamaa viikoa aikaisemmaksi, mutta koska emme olleet saaneet kattoa tiiviiksi, siirsimme sitä eteenpäin. Tuoteiden varastointi toimittajan tiloissa onnistui helposti, eikä meidän tarvinnut näin ollen ottaa niitä tontille sään armoille. Ainoa miinus oli laskun erääntyminen, sillä se luonnollisesti tuli alkuperäisen aikataulun mukaisesti... onneksi saimme neuvoteltua pienen summan jolle saatiin kaksi viikkoa lisää maksuaikaa. Halusin nimittäin nähdä tuotteet ennen koko kauppasumman maksamista. Ikkunat ja lasiliukuovet tilattiin Klas1:ltä, tosin liukuovet oli Profinin valmistamat.


Kun h-hetki koitti, eli lasiliukuovitoimitus saapui tontille, käännytti isäntä kuljetusauton takasin, sillä nostokalusto oli täysin sopimaton kyseisen kuorman nostoon. Kuormalavalla oli kaksi ovea vierekkäin ja jos nosto olisi tapahtunut kyseisellä ketjuraksilla, olisi ovet painuneet yläreunasta toisiaan vasten ja karmit vaurioituneet satavarmasti. Luonnollisesti kuljetusliike ei ollut kanssamme samaa mieltä, eikä ajojärjestelijä luurin toisessa päässä ollut asiallisimmasta päästä... he kuulemma nostavat aina kaiken kyseisillä ketjuilla, eivätkä ota vastuuta jos tuote vaurioituu noston aikana... sen takia on kuljetusvakuutukset, mutta entäpä sitten viivästyneet aikataulut kun odotellaan korvaavia tuotteita?


 
Seuraavana päivänä oli uusi yritys uusilla välineillä :)


 
...ja kaikki lasit saatiin ajoissa tontille aamulla alkavaa asennusta varten.


Ikkuna-asennukseen oli valmistauduttu etukäteen tekemällä suurimpiin aukkoihin apukarmit sivuille ja alas tai pelkästään alas. Apukarmina käytettiin 48x148 lautaa. Harkon eristeeseen koverrettiin riittävän iso kolo ja lauta kiinnitettiin uretaanilla. Jotta uretaani ei nostanut apukarmia ylös tai painanut pystypuuta liian syvälle alapuuta laittaessa, piti kuivumisen ajaksi kiinnittää erilliset laudanpalat apukarmiin ja harkkoon kiinni. 
   


Nostin ja imukupit tilttiin Leinoliftiltä. Nostinta käytettiin yli 90 kg painavien ikkunoiden sekä lasiliukuovien asentamiseen, loput liikuteltiin käsin.
Nostinkuski sitoi varmuuden vuoksi liukuoviin liinat, joskus kuulemma karmit olivat tipahtaneen... liinojen lukot suojattiin styroxilla, ettei ne päässeet naarmuttamaan lasia, samoin karmi suojattiin siten ettei liinat hanganneet niihin jälkiä.


On se vaan hurjan näköistä katsoa kun iso lasi leijuu ilmassa...  Ja siinä ne sitten olisi, onhan ne ihan superhienot...

 


Kaikissa makuuhuoneissa on kiinteän- ja DK ikkunan yhdistelmä. Molemmat aukot on samassa karmissa ja samalla tasolla. Oikein siistit, suosittelen.


Asennetut ikkunat olivat ihan superhienot :) Paitsi että, kaikkia ikkunoita ei saatu asennettua...
Saunan ikkunan huomasimme olevan väärän värinen sisältä, se oli unohdettu sävyttää, tilausvahvistuksessa oli oikea sävy. Olohuoneen leveä yläikkuna oli väärän kokoinen, huolimatta että tilausvahvistuksessa oli oikeat mitat. Keittiön korkeassa ikkunasssa oli lasivirhe juuri katselukorkeudella. Nämä kolme ikkunaa lähti kokonaan vaihtoon. Kymmenen pistettä Klas1:lle reklamaation käsittelystä.


Nyt alkoi sitten jännitysnäytelmä uusien ikkunoiden toimituspäivästä, sillä lattiavalu on jo tilattu ja keittiön lattiasta alkava ikkuna pitää olla ennen sitä paikoillaan...


Täältä pääset lukemaan millaisilla spekseillä meidän ikkunat tilattiin.
Täällä pohdintaa ikkunakilpailutuksesta.


1 kommentti:

  1. Hyvältä näyttää. Itse kysyin viideltä toimittajalta tarjouksen, sain kolme, ja kahdelta, lupauksista huolimatta, en saanut. Klas1 oli toinen näistä joka ei koskaan tarjousta lähettänyt, lupauksistaan huolimatta. Mielenkiintoista olisi ollut nähdä minkälainen hintataso heidän tuotteillaan on. //Mika

    VastaaPoista