Yhteistyökumppanit

sunnuntai 13. elokuuta 2017

Asuntomessut 2017, vahvistusta päätöksille

Niinhän vaan mekin kerettiin käymään asuntomessuilla. Valitsemamme päivä oli sääennusteen mukaan viikon sateisin, eli täydellinen päivä pitää vapaata kattohommista. Myöskään messualueella ei ollut ruuhkaa, ehkäpä juuri samaisesta syystä :) Harvoin meille on messuilta mitään täysin uusia juttuja löytynyt, mutta enemmänkin olemme hakeneet vahvistusta jo tehdyille päätöksille... niin myös tällä kertaa.


Märkätilat
Kuraeteiseen meillä tulee kurasyöppö. Usean talon verran olen kiroillut kurasyöpön säleritilän koossapitävien poikittaisten putkien saumoihin takertuvia koirankarvoja, joita on pirullista nyppiä/katkoa pois siivouksen yhteydessä. Koiramme ei myöskään oikein tykkää astua metallisen ritilikön päälle, siitä syystä huomiomme kiinnittyi Unidrainin kurasyöppöön.
Unidrain MatLine esittelyvideo löytyy täältä

Onhan se nyt aika hieno, eikö vain? Mutta, kun salaa hivutimme itsemme köysien ali kokeilemaan kumialustaa, totesimme yhteen ääneen, ettei tämä(kään) sovellu meidän koiratalouteen. Tässä tapauksessa karvat jäisi lisäksi pystyssä oleviin kumiharjaksiin. Jos kumit saisi sileänä, tämä ihanuus tulisi meille heti. 

Viimeisin suunnitelmamme oli, että märkätiloihin tulisi lämpöhaapa katto, tumman harmaa laattalattia, sekä yksi seinä isolla tummalla laatalla ja muut valkoisella. Messuilla oli useita kokonaan tummaksi laatoitettuja kylppäreitä sekä tummilla tehosteseinillä olevia kylppäreitä. Valtaosa niistä vaikutti todella pimeiltä. Mitä useamman sellaisen näimme, vahvistui päätöksemme palata alkuperäiseen suunnitelmaan (ennen ensimmäistä laattaliikkeessä käyntiä). Vaalean harmaa lattia (lopullinen väri vahvistuu sen jälkeen kun näemme betonilattian valmiina) ja puhtaan valkoiset seinät...Meillä on edellisissä taloissa ollut kylppäreissä aina pyöreäreunaiset laattalistat kulmissa, nyt meille tulee kuvan mukaiset kantikkaat.


Piippu
Nunnauunin Geniuksen kaveriksi olimme jo valinneet Schiedelin Permeter Smooth teräspiipun. Suurimpana kriteerinä valinnalle oli pannattomuus sekä siro savupelti.

 

Vinon katon (6-20 astetta) peitekaulus on valmistajalla neliskanttinen, se vähän ahdisti, kun tuleva takka ja piippu ovat pyöreitä.

 
 

Onneksi kuitenkin kattomme on niin loiva (10 astetta), että saammekin laitettua suoran katon (0-5 astetta) pyöreän peitekauluksen.Sisustus
Huonekalut eivät olleet meillä agendalla lainkaan, mutta tämä naulakko osui silmään... jos meille tulee naulakko, niin se on tämä :)

Porraskaiteet
Ihan kamala myöntää, muuta emme vieläkään ole päättänee portaiden kaidetta. Riippuen päivästä, se on vaihdellut lasikaiteen ja mustan pinnakaiteen välillä... Messuilla se päätös sai vahvistuksen, meille ei tule mustaa pinnakaidetta. Kuvan joutuu ehkä suurentamaan, mutta ajatus pölyjen pyyhkimisestä jokaikisestä pystypinnasta ja vaakatasoista sai kupin kallistumaan nenänjälkien pyyhkimiseen lasista. 
Tosin emme bonganneet messuilta kuitenkaan sitä täydellistä lasikaidetta. Eli sen kiinnitys on vielä auki...

Vaatehuoneet
Olemme puhuneet rakentamisen alusta saakka, että vaatehuoneisiin tulee liukuovet taustamaalatusta mattalasista. Kuitenkin aiemmalla kokemuksella, ovet jää useimmiten auki, tai ainakin raolleen. Messuilla oli todella kivoja kaappiseiniä, tässä niistä yksi. Erittäin vakavassa harkinnassa on teettää eteisen vaatehuoneeseen korkeat kaapit ja makkarin vaatehuoneeseen vetolaatikoita ja ovelliset kaapit.


 


Kodinhoitohuoneen kaapit 
Kun Pinterestistä viime talvena bongasin kodinhoitohuoneen, jossa oli leveitä vetolaatikoita ja ylhäällä kippiovet, halusin meille juurikin samanlaiset. No, meidän pohja ei nyt ihan suoraan sellaiseen taipunut, mutta tässä kodarissa oli juuri sitä fiilistä jota olisin halunnut.

Palovaroitin
Kiinnitimme erityisesti huomiota talojen palovaroittimiin. Haluamme ehdottomasti mahdollisimman sirot ja valkoiset. Aiemmissa taloissa valinta on kuvien perusteella mennyt niin metsään, että nyt pitää masiina nähdä livenä ennen kun sellaisia tilataan. Hyvin moni malli on julmetun iso ja likaisen värinen. Tämä oli minun mielestäni messutarjonnasta paras...
Meillekkin tulee käytävää, jonka kattoon tulee luonnolisesti valaisimia,  mutta sen lisäksi myös palo- sekä häkävaroitin. Kuvassa kaikki on harmoonisen näköisesti suorassa rivissä... täytyy ihmetellä, kuinka joissain kohteissa "sommittelu" oli vähän karannut lapasesta ja katot olivat kuin haulikolla ammuttuja (kyseessä ei ollut tähtitaivas) :)


Terassin katos
Olimme pohtineet myös kuumeisesti tuleeko terassin katos alapuolelta suorana, kuten kuvassa vai viistona. Ja onko se valkoinen talon seinien mukaan vai tumman harmaa kuten pellit ja katon räystäs vai vaaleamman harmaa kuten aidat tulevat olemaan. Ja tuleeko valaisimet kattoon vai seinille.Messujen jälkeen päätimme, että katon alaslasku tulee suorana ja näin ollen valaisimet laitetaan kattoon eikä seinille. Väri on joko RR23 tai vaaleampi kuultoharmaa.


Sauna
Kyllä, saunaan halutaan edelleen mahdollisimman leveä seinäpaneeli sekä lauteet. Vaikka puhtaanapidon kannalta koko seinän lasi onkin huonoin vaihtoehto, niin kyllä ne perinteiset puolilaatoitukset on huonompia (visuaalisesti). Ja lasi tulee ehdottomasti olemaan kirkas.
Betoni kalusteet
Uusi tuttavuus meille oli Kalustebetonin puukuvioinen betonilankku...


Sekä todella aidon näköinen betoninen piiluhirsipaneeli...Valikoimasta löytyi myös hienoja betonipenkkejä ja -pöytiä sekä mahdollisuus tilata uniikkikalusteita... meille tuli jo muutama villi idea mitä voisimme haluta sisälle... :)


Kaiuttimet
Ja sokerina pohjalla... Pisimpään viivyimme Genelecin ständillä, kahdesti. Vaikka meillä sellaiset jo on (mallia G3 + F2), riitti isännällä aiheesta keskusteltavaa (mallit G5 ja 8350)... niin paljon, että päädyimme kantamaan pahvisia "G5 kaiuttimia" kassissa koko päivän kotiin saakka :) On muuten erittäin fiksua tarjota asiakkaalle mukaan pahviset mallit, jotta pääsee hahmottamaan vaadittavaa tilaa...Nyt olemme totuttaneet silmää niihin myös motivaatiokämpässä... saas nähdä joutuuko kalustebudjetista lohkaisemaan kaiuttimen kokoisen loven :)Kannattiko näiden takia ajaa Mikkeliin? No todellakin kannatti. Monta päätöstä tuli tehtyä ja muutama uusi ajatus saatiin muhimaan...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti