Yhteistyökumppanit

lauantai 8. heinäkuuta 2017

Ontelo yläpohja, vähän erilainen kattorakenne

Kyllähän se tila taas pieneni ja pimeni, kun yläpohjan ontelot saatiin paikoilleen... mutta niin vaan oli hieno fiilis kierrellä ympäri taloa, katto päällä ja kaikki väliseinät valmiina.


Perjantaina aamusta saapui taas nostokalustoa tontille. Otin yhden kesälomapäivän oikeista töistä, jotta pääsin ontelokuskin avuksi kiinnittämään ontelosaksia sekä välistä kipittämään katolle näyttämään käsimerkkejä nostinkuskille (jolla ei ollut radiopuhelimia tai puomissa kameraa). Mies oli kaverinsa kanssa katolla asentamassa onteloita.


Kahdeksalta kaikki oli paikalla hommat saatiin alkamaan...

Nostimme ensin vaijereilla yläkerran lattian raudoitusverkot olohuoneeseen, jotta ne sai mahdollisimman suurina paloina sisälle (ja vältyttiin myöhemmin turhalta pilkkomiselta, kantamiselta ja enemmältä limittämiseltä). 


Sen jälkeen oli vuorossa 17 ontelolaattaa sekä Petra -palkki...
 


Kun asennusvuorossa oli talon takareunan laatat, kipitin minä telineitä ylös toistamaan kuskille käsimerkkejä, joita asentajat näyttivät...


ja sitten taas alas kiinnittämään ontelosaksia...

Onteloiden jälkeen nostettiin nippu harjateräksiä onteloraudoituksia varten...

...ja lopuksi nostettiin vielä kaksi lavaa halkaistuja Lammi harkkoja. Lavoja ei laskettu lainkaan onteloille niiden aiheuttaman suuren pistekuorman takia. Purimme lavat "lennosta" ja levittelimme ne ympäri ontelokenttää.

 

...ja sitten pääsin katsomaan miltä sisällä näytti... Ei enää sinistä taivasta, aurinkoa ja ihania männyn latvoja... vaan mielettömän hieno katto... ei se varmaan muista näytä yhtään hienolle :)
Olohuone
keittiö ja ruokatila
makuuhuone ja vaatehuone
Petra -palkki tikkaiden edessä


Kattorakenne jatkuu kuvien mukaisesti ylöspäin... kuvat aukeavat suurempana.
Kyseinen rakenne on valittu siksi, että miehen on turvallisempaa työskennellä katolla päivät yksin, verrattuna esimerkiksi kattoristikoihin tai kertopuupalkkeihin. Edellisessä talossamme oli täysin samanlainen rakenne. Katon tekemisestä lähiviikkoina tarkemmin lisää...Nyt kun on ontelot asennettu, voikin viikonlopun ottaa rennommin ja  keskittyä vaikka katselemaan kaunista takapihan maisemaa :)2 kommenttia:

 1. Moi,

  Mitä kautta blogiasi voi seurata? Onko sp-listaa tai Bloglovin -linkkiä?

  -K-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka,
   sähköpostilla seuranta löytyikin jo ja nyt on lisätty myös Bloglovin' linkki. Molemmat löytyy oikeasta yläreunasta, ainakin internetversiossa...
   Ja kiva jos lähdet seuraamaan blogia :)

   Poista