Yhteistyökumppanit

sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

Runko ja väliseinät nousee taas :)

Runko-urakassa ollaan jo reilusti voiton puolella. Kiviä on ladottu tähän mennessä yli 80 000 kiloa, yhden miehen voimin. Jäljellä vielä 15 lavaa, eli noin 15 000 kg. 


Täältä pääset lukemaan mihin jäimme pari viikkoa sitten... esimmäiset 7 harkkoriviä ulko- ja väliseiniä oli valettu ja harkkoja oli taas nostettu lisää telineille. Siitä pääsimme jatkamaan jälleen matkaa ylöspäin.Ulkoseiniä nostettiin 8 harkkoriviä, jolloin saavutettiin tien puoleisen seinän täysi korkeus (ennen halkaistua kiveä).


Vastakkaisessa päädyssä saimme laitettua ikkunoiden ylityspalkit sekä yhden harkkorivin, mutta isojen ikkunoiden päältä emme voi vielä valaa. Seinää on nostettava vähintään 60 cm aukkojen päältä ja valettava se yhdellä kertaa, jotta ylityspalkkiin ei tulisi heikentävää vaakasaumaa. Korkeaan päätyyn  tulee yhteensä vielä 6 harkkoriviä, joten valamme ikkunoiden yli vasta seuraavassa (viimeisessä) harkkovalussa.

 


Kun ulkoseinät oli saatu valmiiksi, jatkettiin väliseinien latomisella ja sen jälkeen telineet nostettiin ylemmäs. 


Ihan mielettömän siistiä päästä kulkemaan jo eri tiloissa :)

Ensimmäisen ison aukon kohdalla on olohuone, toisen kohdalla ruokailutila ja välissä olevan seinän pätkän kohdalle tulee takka. Perimmäisenä kapean ikkunan kohdalla tulee olemaan keittiö. 


Makuuhuone näyttää tältä... oikealla käynti vaatehuoneeseen.


Kun telineet oli nostettu ylemmäs, pääsi loput sähkörasiat ja valunaikaiset tuennat tekemään valmiiksi.


Keittiön kalusteseinälle tehtiin oma "kolo" muottiharkoista, emme halunneet käyttää ympärillä kipsilevyä, sillä eri materiaaleista jää väkisin sauma joka elää.

 


Etuoikealle jää keittiö, sen jälkeen kodari ja perällä saunaosasto. Portaiden jälkeen vasemmalla vaatehuone ja perällä makuuhuone.


Vielä viimeinen tarkastus, että kaikki rasiat ja sähköputket on muistettu laittaa... no eipä oltu. Aamulla pitää vielä putkittaa rättipatterille sähkö ennen valua. Tänään pidetään raksavapaa :)Maanantaina valu, tiistaina taas nostetaan harkkoja lavaloille ja pulpettikaton "päätykolmion" teko pääsee alkamaan.

1 kommentti: