Yhteistyökumppanit

keskiviikko 21. kesäkuuta 2017

Autotallin nosto-ovi ja tummanharmaan värin sekamelska

Autotallin ovea lähdimme etsimään jo aikaisin keväällä, sillä oven nostolaitteen mottorin sijainti ja sen myötä sähkövedot piti tietää ennen alakerran seinävaluja.

Kevät -messuilla pysähdyimme Turner Doorin osastolle ja lyhyen rupattelun jälkeen pyysimme tarjouksen 800 -sarjan ovesta. Yllätyksekseni sainkin tiukan messutarjouksen jo heti seuraavana arkipäivänä. Nopeasti laitoin tarjouspyynnöt myös Hörmannille ja Crawfordille, jotka olivat ennestään tuttuja merkkejä. Tarjouksia vertaillessamme, päädyimme Turneriin. Suurimpana valintakriteerinä hinnan lisäksi oli 10 vuoden takuu oven kaikille osille.

Kuva Turner.fi

Meille tulee siis Turner 800 P nosto-ovi. Ovessa on leveä sileäpintainen vaakaura, maalina on satiinipintainen tumma harmaa. Kooltaan ovi on 3000mm leveä ja 2300mm korkea. Oveen tulee hihnavetoinen Turner 563 avausmekanismi kaukosäädöllä ja automaattisella suljennalla.

leveä vaakaura, kuva Turner.fi
satiinipinta, kuva Turner.fi

Kauhukuvissani ikkunankarmit, ikkunan pellitykset, sokklin väri, ulko-ovet ja tallin ovi tulevat kaikki olemaan vähän sinnepäin samaa, mutta kuitenkin eri tumman harmaata...
Suureksi ilokseni, olen saanut mitä loistavinta palvelua vielä tilauksen jälkeen ja myyjä Walter Korttinen on kärsivällisesti vastaillut kysymyksiini ja lähettänyt mallipaloja, joista olen voinut valita lopullisen värin. 

Satiinipintainen harmaa ja tummanharmaa

Vasemmalla on kattopelleissä ja räystäspelleissä käytettävä SSAB:n RR23 mallipala.
Keskellä on ikkunatoimittaja Klas1 käyttämä RAL 7024 mallipala.
Oikealla ylhäällä on Turnerin satiinipintainen  tumma harmaa ja alhaalla harmaa värimalli.

 

Autotallin oven väriksi valikoitui tumma harmaa, sillä harmaa taittaa liiaksi ruskeaan.


Kuvassa RR23 ja RAL 7024 värejä vastaava NCS 7502B ja Tikkurilan Y500 (Takorauta). Samalle seinustalle pitäisi löytää vielä sopivan sävyinen kuultoväri ulko-oveen. Tammiset mallipalat ovat saapuneet ja seuraavaksi aletaan etsimään ja testaamaan täydellistä sävyä tehtaalle värimalliksi. Tosin, voihan olla, että ulko-ovien myötä tallin ovi pitäisikin vaihtaa harmaaksi, jos tammen ruskea sävy tulee liiaksi kuultomaalin läpi... Ulko-ovista kirjoitin aiemmin täällä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti