Yhteistyökumppanit

lauantai 6. toukokuuta 2017

Unelmakeittiön kodinkoneet


Kodinkoneiden valinnasta tuli helppoa sen jälkeen kun kävimme BSH:n myyntinäyttelytilassa Helsingin Lauttasaaressa. Esillä on Boschin, Siemensin sekä Gaggenaun tuotevalikoima. Siemensiä lähdimme katsomaan ja Gaggenausta salaa haaveilemaan :) Varasimme esittelyajan etukäteen (ei ole kuitenkaan pakollista) ja saimme todella yksityiskohtaisen tuote-esittelyn tarjolla olevasta mallistosta. Valintaa todella helpotti se, että kaikki mallit olivat nähtävillä.


Luonnollisesti kodinkoneissa meillä oli muutama ominaisuus, joita ehdottomasti haluttiin:
- uunissa oli oltava integroitu paistolämpömittari sekä pyrolyysitoiminto.
- mikron tuli sopia uunin kanssa visuaalisesti "yhteen" (sijoitettiin päällekkäin kalusteseinälle)
- astianpesukoneessa piti olla erillinen (kolmas) aterintaso, lattiaan heijastuva jäljelellä oleva käyntiaika sekä mahdollisimman hiljainen ääni, XL koko oli plussaa.
- pakastimessa no-frost toiminto
- jääkaapissa kylmiöosasto (jouduimme tekemään todella suuren henkisen luopumisen kun emme saaneet keittiöön sopimaan Festivoa, jollainen meillä oli ollut kahdessa aiemmassa talossa)
- induktioliedessä ei saanut olla liian voimakasta "kuviointia", koko 900 x 350 mm
- liesituuletin tasosta nouseva, samaa sarjaa lieden kanssa, aktiivihiilisuodattimella, helposti puhdistettava
- kaikkien kodinkoneiden tuli olla myös mahdollisimman energiatehokkaita


No mitä sitten valitsimme?

Liesituuletin ja liesi
Ihan ykkösjuttu oli Gaggenaulta juuri markkinoille tullut Flex-induktioliesitaso, malli CV282110 jossa liesituuletin oli intgroituna (hormiliitäntään tai huonetilaan palauttavana).
Seuraavat ominaisuudet vakuuttivat meidät täysin ja olimme valmiit unohtamaan alkuperäisen suunnitelman 900 x 350mm koon liedestä ja sen takaa nousevasta lieskarista...
- tuulettimen käynnistyminen ja sammuminen automaattisesti levyjen ollessa päällä
- tuulettimen superhelppo puhdistaminen
- A energialuokka
- hinta, mielestäni erittäin kohtuullinen  (suositushinta 4600 eur)
- tuulettimen mekanismi ei syö kohtuuttomasti alla olevaa kaappitilaa. Saamme lieden alle vielä 50 cm syvät vetolaatikot.


 

 Siemensiltä löytyy myös vastaava, siinä tuulettimen keskellä oleva alue on lasia ja keittoalueen "kuviointi" on voimakkaampi. Hinnaltaan Siemens on vain muutamaa kymppiä edukkaampi kuin Gaggenau. Me valitsimme Gaggenaun puhtaasti visuaalisista syistä :)


Kuva täältä
Uuni
Gaggenaun mallistosta valitsimme myös kauan haaveissa olleen uunin, jonka luukku aukeaa sivulle. Budjettisyistä tingimme integroidusta paistolämpömittarista ja palaamme joulukinkun paistossa vanhanaikaiseen mittariin :) Pyrolyysistä en ollut valmis tinkimään, niinpä malliksi valikoitui BOP 220 malli. Ihan alusta saakka olimme päättäneet, että meidän kokkausmäärällä emme tarvitse höyryuunitoimintoja (ranskikset ja pizza paistuu hyvin ilman sitä) ja koska mikro on kovimmalla käytöllä, se pitää olla erikseen. Lisävarusteista ainakin pizzan paistokivi on vielä harkinnassa.

Mikro
Siinä meille jäi tasan yksi vaihtoehto, malli BMP 224

Väriä pohdimme todella pitkään, mutta koska kaapit ympäillä on valkoiset ja vieressä mustat, ei hopea ja antrasiitti oikein istunut kumpaankaan, joten väriksi valikoitui metalli. Alla olevassa kuvassa näkyy valitsemamme koneet päällekkäin, mutta värinä on hopea.Budjettisyistä siirryimme lopuissa kodinkoneissa Siemensiin... tai ehkä pitäisi sanoa, että loput kodinkoneet otimme alkuperäisen suunnitelman mukaisesti Siemensin Studio Line valikoimasta.


Astianpesukone
Vaatimillamme kriteeerillä Siemensiltä löytyi tasan yksi asteianpesukone, joten valinta oli helppo, se on Studio Line malliston SX678X26TE.


 
 

Jääkaappi
Koska karvain mielin jouduimme luopumaan Festivon kotikylmiöstä (sillä heillä ei ole integroitavia kaapin ovia), päätimme valita vähintään yhtä hyvän jääkaapin. Malliksi valikoitui Siemensin KI42FP60, jossa on HyperFresh premium 0 °C -laatikot, joista toinen on tarkoitettu hedelmille ja vihanneksille ja toinen lihalle ja kalalle.
Pakastin
Tässä säästimme hieman ja otimme GI81NAC30 mallin, jossa on haluamamme no-Frost tekniikka.
Jos et vielä lukenut unelmakeittiöstämme, voit käydä kurkkaamassa tekstin täältä.
"Keittiö-sarjassa" myöhemmin vielä juttua tasoista, altaasta sekä hanasta.


Kaikki kuvat lainattu Gaggenaun ja Siemensin sivuilta, linkit tekstien yhteydessä. 
Blogiyhteistyössä Poggenpohl, Gaggenau ja Siemens2 kommenttia:

 1. Hei, kertoisitko lyhyesti, mikä parasta Festivossa? Ja ilmeisesti pyrolyysitoiminto uunissa todellakin toimii, kun sen must-juttuihin listasit. Kodinkone-hankinnat jo uuteen taloon tehty, mutta kiva kuulla, mitä hyvää saa odottaa! Festivon ääni jo säikäyttänyt, aikamoinen hurina ainakin nyt kuuluu, kun on tyhjillään tyhjässä talossa.. Tehtaalta kerrottiin, että hiljenee, kun kaapissa tavaraa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. meillä tosiaan on ollut Festivo kahdessa edellisessä talossa... ehdottomia plussia 100cm leveys, meille sopivat värit (ekassa talossa alumiini ja toisessa harmaa), ei ole tarvinnut piilottaa kaappirunkojen sisälle vaan kehdannut jättää sellaisenaan omalle seinälle, kaapin korkeus ollut passelimpi korkeisiin keittiöihin, tykkäsin kun eri ruoka-aineille oli omat "kaapit" ja selkeät lämpötilavyöhykkeet, ulosvedettävästä puisesta vihanneslaatikosta tykkäsin myös... ovi avautui helposti kaapin kahvasta (jännityksellä odotan miten uuden keittiön vedin toimii)... teknisiltä ominaisuuksiltaan varmaan löytyy vastavia erillislaitteita, mutta kyllä Festivo taitaa edelleen olla ihan omassa luokassa kotikylmiöissä... Edellisessä talossa meillä ei oltu kiinnitetty akustiikkaan riittävästi huomiota, joten koneen moottorin käyntiääni tuntui välillä kovalta.

   Uunin pyrolyysin haluan vaan mukavuussyistä (vai laiskuus) :) Kokkaamme todella vähän ja olen käyttänyt sitä ehkä kerran vuodessa, mutta ne vähätkin kerrat puhdistan mielummin pyrolyysilla kuin jynssään pesuaineilla. Jos on tottunut putsaamaan uuninpesuaineilla, niin kyllä ilman pyrolyysia tulee toimeen, mutta kun kerran sen saat, et halua palata vanhaan :) eli kyllä ainakin meillä aiemmin toiminut Siemensin ja Boshin uuneissa.

   Onnea teille uuteen kotiin :)

   Poista