Yhteistyökumppanit

keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Pihasuunnitelma

Talon rungosta ei ole kuin yksi kerros valmiina ja minä haaveilen jo pihatöistä... siis minä,  joka inhoan kaikenlaista kitkemistä ja kuopsuttamista, joka ei millään lailla nauti sormien upottamisesta multaan eikä erota istutettua kukkaa rikkaruohosta :) Kyllä, palan halusta tilata pihan täydeltä kunttaa ja istuttaa tienreunaan suunnitellut havut. Siinä ne saisivat juurtua rauhassa tämän kesän ja olisivat hyvin tallattavissa seuraavana kesänä :)


Tällä kertaa pihastamme tulee niin helppohoitoinen kun olemme aina toivoneet. Ei leikattavaa nurmikkoa eikä kitkettäviä kukkapenkkejä.  Haluamme tuoda pienelle pläntillämme alkuperäisen mäntymetsämäisen fiiliksen.
Lakaisemme avokalliota esille tontin kärjessä niin paljon kuin mahdollista ja  muualle istutamme kunttaa. Isoista pyöreistä maakivistä kasaamme ehkä yhden asetelman, jonka ympärille voisi istuttaa  kasveja... vai houkutteleeko kivikasa käärmeitä ja muita koloissa viihtyviä elikoita asettumaan naapuriksi?

Meidän "naturellin" pihan takaa avautuu naapurin upeasti hoidettu piha, sitä meidänkin passaa ihailla :)Tien viereen on kaavassa määrätty 5 metriä istutusaluetta. Istutusalue laskee tontin rajalle melko jyrkästi päättyen kaupungin puolella olevaan avo-ojaan ennen tietä. Koska kyseiselle reunalle paistaa aurinko koko päivän, pitäisi havutkin valita sen mukaisesti.


Ajopiha päällystetään asfaltilla tai betonikivellä, riippuen mitä päätämme yhdessä tulevan naapurimme kanssa.

Pihasuunnitelmamme on erittäin yksinkertainen ja ajattelimme omin avuin (ilman palkattua pihasuunnittelijaa) selvitä tästäkin eteenpäin, Tosin, otan erittäin mieleeläni vastaan kokemuksia ja suosituksia aurinkoisen paikan havukasveista sekä parannusehdotuksia suunnitelmaan :)

Tavoitteena on siis tehdä viihtyisä "koirapiha", sillä joka viikonloppu ei kerkeä mökkeilemään.

 

4 kommenttia:

 1. Erilaisia katajia, pallohopeakuusta, tuiviota, niistä saa varmasti jo kivan kombon? Muutama atsaleakin voisi olla kiva?
  Naapurilla on kyllä käsittämättömän hieno piha näistä vilahtaneista kuvista päätellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä. Heh, nyt joudun kyllä googlaileen... voin vaikka vannoa, että atsalea ei ole kuulunut koskaan sanavarastooni :)

   Jos tänä kesänä en saa meidän pihaa vielä kuosiin, nostan vain katsetta vähän ylemmäs ja ihailen naapurin pihaa :)

   Poista
 2. Voisin laittaa sulle tarkemman listan kasveista...ellet mun blogista saa selvää...niitä itsekin piti googlettaa....ihan kivoja kasveja pihasuunnitelmaan oli se suunnitelman tehnyt tuttuni valinnut. itse just vaan ns. tyyliin kääpiövuorimännyn, tuijat tiesin vain siis kun helppohoitoisia ns havuja yms halusin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, laita vaan listaa... ja toki käyn etsimässä sun blogista myös :)

   Poista