Yhteistyökumppanit

lauantai 6. toukokuuta 2017

Keittiöunelmia ja unelmakeittiöMatka kohti unelma keittiötä alkoi reilut puoli vuotta sitten, kun talon piirustuksia vasta hahmoteltiin. Huomasimme, että päätöksiä piti alkaa tekemään jo hyvin varhain, sillä kaikki tuntui vaikuttavan kaikkeen... harkkojen moduulimitat, toimittajien kaapistojen moduulimitat, väliseinien paikat, ikkunoiden paikat, ikkunat julkisivuussa, viemärilinjat, iv kanavat, kotelot...


Lähdimme siis hyvissä ajoin kartoittamaan tarjontaa vain kahden pakollisen kriteerin taktiikalla; kehyksetön lasiovi ja 700mm syvät alakaapit vetolaatikoilla. Kuulostaa helpolta, eikö vain :) Suhasimme yhden päivän aikana kaikki mahdolliset keittiöliikkeet mitä vain tuli mieleen, saldona neljä varteenotettavaa toimittajaa (Puustelli, Aran, Poggenpohl ja Scavolini) joilla oli saatavilla haluamamme lasiovi, tosin kahdella niistäkään (Aran ja Scavolini) ei ollut syviä alakaappeja. Pyysimme kuitenkin kaikilta toimittajilta tarjouksen samanlaisella pohjalla, tosin jokainen toimittaja varioi hieman kaapistojen ja laatikoiden leveyksiä, korkeuksia ja sisältöjä valikoimiensa mukaan.


Tarjoukset saatuamme, päätimme jatkaa vain yhden toimittajan, Puustellin, kanssa suunnittelua eteenpäin. Tosin tämä (itse kauppias) ei taas luultavasti pitänyt  meitä kovinkaan potentiaalisena asiakkaana, sillä koskaan emme saaneet sovitettua myyjälle sopimaan  ilta- tai lauantai aikaa tapaamiselle ja maileihin vastaaminenkin oli aika takkusta. No, emme kuitenkaan lannistuneet, vaan soitimme saman ketjun toiselle kauppiaalle ja lähdimme hieromaan tarjousta maaliin, tällä kertaa paremmalla palveluasenteella. Kaupat Puustellin kanssa oli enää viimeistä kodinkoneiden hintapäivitystä vaille valmis, mutta sitä odotellessa (odottelen muuten vieläkin), sain puhelun Kadi Samaletdinilta Espoon Poggenpohl myymälästä (ainoa toimittaja joka soitteli loppu vuonna tehdyn tarjouksen perään). Meillä synkkasi jo puhelun aikana niin hyvin, että päätin käydä myymälässä päivittämässä vanhan suunnitelman, sillä olihan keittiön yksityiskohdat matkan varrella tarkentuneet. Tämän tapaamisen jälkeen ei meikäläisellä ollut enää paluuta muihin vaihtoehtoihin... halu saada kaupat aikaan oli todella molemminpuoleinen :) En muista milloin olisin saanut niin hyvää ja henkilökohtaista palvelua missään. Yhtälö oli alkuun vähän haasteellinen, myönnettäköön, koska asettamani budjetti oli rajallinen, mutta pieniä yksityiskohtia muuttelemalla pääsimme kuitenkin aina vain lähemmäksi tavoitetta. Kahden tapaamisen ja kymmenien ja kymmenien puheluiden ja mailen sekä yksityiskohtien tarkennuksien jälkeen pääsimme viimein allekirjoittamaan kauppasopimuksen... meikäläisen leveä hymy ei ole vieläkään hyytynyt...Unelmakeittiömme tulee olemaan osa yläkerran isoa avointa tilaa ja näin ollen halusimme sen sulautuvan osaksi muuta sisustusta.Keittiön ovet tulevat olemaan taustamaalattua mattalasia, kalusteseinällä valkoisena ja niemekkeessä ja takaseinällä mustana. Kaapistojen ja laatikoiden rungot ovat valkoiset, mutta niemekkeessä ja takaseinällä näkyviin jäävät rungon osat ovat mustat.


Vetimiksi oviin ja vetolaatikoihin valitsimme kuvan mallin rosterisena, sillä keittiön hana ja lieden reuna tulevat olemaan myös rosteriset.


Keittiöön tulee kuvan mukaiset laatikot 65 cm syvinä. Laatikoiden pohjalle tulee kumimatot. Laatikostoihin tulee sama jako korkeussuunnassa kuin kuvassa. Olen superallerginen ajatukselle laatikon sisältä aukeavista laatikoista.


 
Yläkaapissa ei ole lainkaan vedintä. Kaapiston alalaidassa on kuvan  mukainen intgroitu Led valaisin ja kaapin ovi tulee hieman rungon yli, jolloin oven saa avattua alalaidasta.

 
Yläkaapit tulevat olemaan 520mm korkeat kippikaapit.


Tältä se sitten näyttää :) Kalusteseinällä vasemmalta katsoen jääkaappi ja pakastin, ovessa kulkee poikittain sama vedin kun vetolaatikoissa. Vetimestä saa riittävän hyvän otteen kylmälaitteiden avaamiseen. Keskellä mikro ja uuni päällekkäin, mikron päällä kaappi ja uunin alla vetolaatikko ja hylly uunipelleille. Oikealla korkea kaappi, jossa yläosa hyllyjä (sinne voi haudata kaikki käyttämättömät aaltovaasit ja koriste-esineet) ja alaosa vetolaatikoita, joihin pääsee kätevästi käsiksi kunkin laatikon yläpuolelta.. Alkuun mietimme siihen apteekkikaappia, mutta se olisi ollut aika raskas ja epäkäytännöllinen käyttää, kun koko kaapin sisältö pitää vetää aina samaan aikaan ulos ja oikealla puolella olevat tavarat olisi hankalampi kaivaa kun seinän puoleinen taso on edessä. Vaihtoehtona oli myös LeMans kaappi, jolla olisi saanut kulmatilan hyödynnettyä, mutta omassa pikku päässäni se kuuluu samaan inhokkisarjaan kun laatikoiden sisälaatikot (pienessä keittiössä kulmakaapit on ihan mahtavia, mutta meille kaappitilaa tulee riittävästi ilmankin) :) 


Niemekkeeseen tulee liesi ja liesituuletin sekä leveitä vetolaatikoita . Ruokatilan puolelle jää reilusti tilaa baarijakkaroille. Takaseinälle tulee kippikaapit ylös ja tason alle vetolaatikostot oikealle ja vasemmalle. Keskelle jää astianpesukone ja roskakaappi.

Arkkitehdin sopimukseen ei kuulunut lainkaan 3D kuvien tekeminen. Oli todella mukava yllätys saada keittiösuunnittelusta kunnon kuvat koko keittiö-ruokatila-olohuone alueesta. Kadin kanssa mallailimme keittiön alaslasketun katon korkeutta sekä keittiön kapean ikkunan korkeutta. Muutimme alunperin 2300mm korkean ikkunan saman korkuiseksi kun ruokatilan ja olohuoneen liukulasit. Mallailimme myös miten nykyiset kalusteet mahtuisivat tilaan. Ohjelmassa oli valmiita 3D kuvia, sekä mahdollisuus pyöritellä kuvia huoneiden eri kulmista, esim millainen näkymä alhaalta portaita noustessa on keittiöön ja olohuoneeseen.


Suosittelen todella lämpimästi tutustumaan Poggenpohlin valikoimaan uutta keittiötä suunnitellessa.


Seuraavassa postauksessa kerron kodinkonevalinnoista...

Blogiyhteistyö: Poggenpohl4 kommenttia:

 1. Aijaija, teidän keittiöstä tulee kyllä niin UPEA! Ja tuosta 3D-mallinnuksesta on hurjasti apua juuri noissa korkeuteen liittyvien asioiden hahmotuksessa.
  Mikä muuten niissä laatikon sisältävissä laatikoissa mättää? Ei ole itsellä käyttökokemusta mutta muutama piirrettiin, kun halusin pitää nuo vaakalinjat harmoniassa eli vierekkäiset laatikonovet samankokoisena.

  VastaaPoista
 2. Kiitos... Ei kyllä millään malttaisi odottaa loppuvuoteen :)

  Laatikko laatikossa on varmasti ihan toimiva ratkaisu koska sitä myydään ja ostetaan. Mutta meillä ylälaatikossa säilytetään sellaisia tavaroita, joita käytetään monta kertaa päivässä ja ajatuksena tuntuu hankalalta avata kaksi laatikkoa yhden sijaan :)

  Te joilla sellainen ratkaisu on käytössä, niin kertokaa ihmeessä kokemuksia, ettei vaan kukaan jätä sitä valitsematta minun kommentin takia :)

  VastaaPoista
 3. Teillä oli vanhassa asunnossa Domuksen kalusteet. Minkä takia se ei päässyt mukaan kilpailutukseen? Huonoja kokemuksia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei missään tapauksessa ole ollut huonoja kokemuksia Domuksesta :) Meillä oli täysin identtinen keittiö Domukselta myös tätä vanhaa taloa edeltävässä talossa, joten kolmatta kertaa emme halunneet enää samanlaista. Tosin lasiovesta ollaan tykätty niin paljon, että edelleen halusimme sellaisen, nyt tosin mattana, osittain mustana ja täysin kehyksettömänä. Domuksella ei ollut kehyksetöntä versiota.

   Poista