Yhteistyökumppanit

sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Kaikuuko kämpässä?


... No ihan satavarmasti tulee kaikumaan, kun lähtökohtana on, että keittiö-ruokatila-olohuone on korkeimmillaan neljä metriä, vino onteloyläpohja, lattia jää betonille, porrasaukon kaide on lasia, talon leveydeltä seinä on suurimmaksi osaksi lasia ja muut seinät valuharkkoa. Vahingoista viisastuneina, olemme päättäneet paneutua uuden kodin akustiikka-asioihin jo hyvissä ajoin.

Alkuun kartoitimme eri vaihtoehtoja; akustoivat kipsilevyt, rimakatto, stretch katto, ruiskutettava akustiikkamassa sekä Konton akustiikkalevyt. Yksitellen tiputimme vaihtoehtoja pois joko ulkonäön tai asennettavuuden takia. Lopullinen valintamme oli Konton akustiikkalevyt.


Konto oli meille jo aiemmin tuttu, sillä edelliseen talon hankimme reilun vuoden asumisen jälkeen suuren akustiikkateoksen seinälle, kun kaikuminen oli käydä sietämättömäksi. Yhdessä paksujen villamattojen ja verhojen kanssa muutos oli huomattava. Mitä se voikaan olla, kun sillä vuoraa koko katon :)Alkuun epäröimme hieman katon tulevaa väriä (olisiko perus valkoinen liian harmahtava Tikkurilan Paperin valkoisten seinien rinnalla), mutta kun sain valmistajalta mallipalan sekä kerran että kaksi kertaa maalatusta levystä, oli päätös sitä myöten selvä. Meille tulee kaksi kertaa valkoisella maalattu pinta. Levyjä muuten saa sävytettyä kaikkiin värikartan sävyihin.vasemmalla kaksi kertaa maalattu ja oikealla kerran maalattu valkoinen

Levyjä on saatavilla 20, 30 ja 40 mm paksuna. Valmistajaa konsultoimalla saimme kuulla, että ihan ohuimmalla voidaan edetä, eli 2 cm paksu levy on riittävä valinta kotikäyttöön.
Verkkokaupasta löytyy kahta vakiokokoa, mutta levyjä saa tilattua myös mittatilauksena.  Suurin mahdollinen levykoko on 120 x 240 cm, sitä tosin valmistaja ei suositellut kattoon liimattavaksi haasteellisen asennuksen vuoksi.

Ainoa avoin asia on vielä levyjen koko. Olisiko se neliskulmainen 60 x 60, 80 x 80 tai 100 x 100cm?  Raolla vai puskuun asennettuna?
Suorakaiteen muotoinen 60 x 120, tai joku muu koko? Tulisiko levyt tiililadonnalla vai tasariveinä? Puskuun vai raolla?

Kuva Heidi Viitanen

Miltäköhän näyttäisi kapeista "suikaleista" tehty katto? Ehkä jopa eri paksuisista? Vähän kuin paneelikatto. En löytänyt goolettamalla sellaista valmiina, mutta tässä kuvassa vähän ideaa...
Kuva: SOUNDWAVE® SKYLINE
Tai monesta eri kokoisesta palasta koostettu?  
  
 
Miten sinä tekisit jos tekisit? :)

Lisää kuvia Konton Instagramissa

4 kommenttia:

 1. Meillä tehtiin 60 x 60 levyistä, hyvin pienellä saumalla (melkein puskuun) ja ihan "perusladontana" koko katto ja tykkään! Vielä näin muutaman vuoden tuota kattoa katselleenakin edelleen tykkään :)

  Ja otettiin myös kahteen kertaan maalattuna valkoisena, juurikin siitä syystä että muuten olisi ollut liian harmaa. Nyt menee paperinsävyisten seinien kanssa hyvin yhteen.

  ps. ei muuten kaiu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tuhannesti palautteesta... ja mukava kuulla että sopii myös oikeasti paperinsävyn kanssa :)

   Poista
 2. Harkitsitteko akustiikkakattoa, esim. http://www.ninapinta.fi ?
  Ei kokemusta asiasta, sattui vain osumaan vastaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siitäkin luin, ymmärtääkseni vastaava kuin stretch katto :)

   Poista