Yhteistyökumppanit

sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Työvaatteet

Kun kaverit ovat suunnanneet tänä viikonloppuna Hulluille Päiville, minäkin päätin heittäytyä oikein höveliksi rahankäytössä (en ole muistanut budjetoida työvaatteita)...

Huomenna olen pitämässä ansaittua lomapäivää oikeista töistä ja lupauduin raksalle apumieheksi valuihin. Mutta, ongelmana on luonnollisesti, nainen kun olen, mitä sinne laitetaan päälle? Tähän saakka raksavaatteina on kelvannut vanhat koirankusetuskamat, mutta NIIN huonot ne Goretexit eivät ole, ettäkö haluaisin niitä kuitenkaan betoniin sotkea. Joten, eipä auttanut muuta kuin lähteä katsastamaan paikallisen K Raudan tarjonta.


Odotukset eivät olleet kovinkaan suuret, tiesin jo entuudestaan, että siellä on yhdet naisten malliset housut ja olin jo valmistautunut päätökseen otan tai jätän, eli otan joka tapauksessa. No, testasin ne ja eihän ne meikäläisen ahterille sopineet lainkaan... vyötärö nousi kainaloihin, pakaroista kiristi ja reisien kohdalta lepatti. Päätin huvikseni kokeilla myös miesten housuja, eipä nekään nyt sen parempia olleet, paitsi yksi malli... hintalappua katsoessa en tiennyt pitäisikö purskataa itkuun vai nauruun... samalla rahalla olisi saanut Liu Jon farkut!! Mutta, kun kerran housuja ja hupparia lähdettiin ostamaan, niin onhan ne oltavat sellaiset joissa viihtyy illat ja viikonloput koko loppu vuoden, ja vähän seuraavaakin.


No, toinen ostos oli huppari. Entuudestaan tiesin, että Snickersin huppari (miesten malli) kestää monta taloprojektia, kestihän edellinenkin. Naisten mallinen huppari oli kyllä enemmän tarkoitettu tontilla hengailuun kun töiden tekemiseen, niin pehmeää neulosta se oli. Edellisessä hupparissani oli vahvistetut hihnasuut ja kangas oli jämäkkä (eikä hajonnut harkkojen kantamisesta), sellaista en valitettavasti löytänyt vetoketjullisena versiona nyt lainkaan. Catin hupparissa olisi ollut metallinen vetoketju, mutta seiltä ei XS kokoa löytynyt, joten Snickersillä mennään, ehkä se yhden taloprojektin kestää, uuttahan ei enää tule :)


Tähän saakka olen käyttänyt raksalla vanhoja vaelluskenkiä, mutta taidan pikkuhiljaa kaivaa ilmojen lämmettyä vanhat Sievin turvajalkineet naftaliinista :)


Kyllä nyt kelpaa emännänkin näyttäytyä tontilla :)

4 kommenttia:

 1. Oot ihan pro kyllä! :-) Hauska postaus.

  VastaaPoista
 2. Nuohan on ihan liian kivannäköiset kuteet! Mulla oli onneksi jo koirien treeni- ja kusetushommistakin poistettuja vaatteita, jotka saavat kelvata toistaiseksi mutta mies tuossa suunnittelee vaateostoksia, joten kohta voi itseä harmittaa oma resupetteriraksa-look.

  VastaaPoista
 3. Vaateet on aatteet ;) Hienot :)

  Raksakengät pitäs itselle jostain kaivella , en tiiä pitäskö ostaa ihan turvakengät, enpä kyllä edellisen talon rakentamisessa mitään erikoisvaatteita tarvinnut farkut ja huppari/t-paita ;)

  VastaaPoista
 4. Outi, Piia ja Heli... ilman muuta tekin tarvitsette kunnon työvaatteet. Onhan urheileminenkin paljon tehokkaampaa ja motivoivempaa kun on uudet kunnolliset tekniset kuteet päällä, eiks niin :) Ja oikeesti, ne housut oli ihan unelmat, merinokalsarit alla niin tarkeni (vaikka kangas ehkä enemmän kesäkeleille) ja ei kuule puristanut eikä kiristänyt mistään vaikka konttasin kolme tuntia telineiden päällä (ja putsasin harkkoja valun aikana ja -jälkeen).

  VastaaPoista