Yhteistyökumppanit

torstai 20. huhtikuuta 2017

Mölyä, pölyä ja menetettyjä minuutteja... vaan ei meidän työmaalla


Poppi soimaan, Peltorit korville, suojalasit päähän ja laikkaleikkuri laulamaan… Kello olis jo miljoona eikä kehtaisi enää työmaalla metelöidä… intoa vaan riittäisi ja ajatuksissa ” jos nyt tämä rundi vielä”. Kuulostaako tutulle? Siis teille omatoimiharkkotalorakentajille :)

Olimme aiemmissa taloissa pyrkineet optimoimaan harkkojaon niin, että leikattavia harkkoja tulisi mahdollisimman vähän, mutta koskaan niiltä ei kokonaan vältytty. Edellisen talon runkovaiheeseen ostimme kunnon laikkaleikkurin, joka kyllä nopeutti ja helpotti leikkaamista, mutta silti möly ja pöly oli aikamoista ja mittailuun ja leikkelyyn meni ylimääräistä aikaa. Tällä kertaa olemme ulkoseinien osalta saaneet aikaan täydellisen pohjan 200mm harkkojaon tarkkuudella (eli myös Lammin valmiita osakiviä käyttäen).

Tämän ansiosta olemme huoletta voineet latoa harkkoja myöhäänkin iltaisin sekä viikonloppuisin häiritsemättä naapureita. Ja tietysti jokaisen kierroksen latominen on sujunut nopeammin. Kun harkkojätettä ei ole syntynyt lainkaan, kiviäkin menee vähemmän. Uskoisin, että tällä voisi olla vaikutusta myös runkourakkahinnassa, mikäli sen teettää ulkopuolisilla, latominen on todella paljon nopeampaa. Kannattaa siis panostaa suunnitteluun, tosin osaava arkkitehti varmasti sen huomioi puolestanne.

Saimme (siis mies yksin) pääsiäisen pyhinä ladottua ensimäisen kerroksen ulkoseinät kokonaan valmiiseen korkoon ja tänään valmistuivat myös väliseinät. Viikonlopulle jää vielä raudoituksia, telineiden nostot, sähkörasiat ja hanakulmarasiat putkituksineen ja maanantai aamuna ollaan toivottavasti valmiina valamaan 1 kerroksen loput seinärivit. 

Pari viikkoa sitten jäimme tähän vaiheeseen...
Pikakelauksella mitä viime viikkojen aikana on tapahtunut...

Valut hoiti Vuoren Varmasti Betonivuori


 
 
 
mun homma oli valun jälkeen poistaa vanerit...
 
 
nämä käytetään uudestaan toisessa kerroksessa
 
siinä olisi pääoven paikka :)
 
 
 
 
 
sitten alkaisi väliseinien teko...
 
 
 
työnjohtaja valvoo...
ja lopulta väliseinätkin saatiin valmiiksi...
Mölyä, pölyä ja menetettyjä minuutteja... vaan ei meidän työmaalla :)
Kuinka hyvin teillä on onnistunut moduulimittojen optimointi?

1 kommentti:

  1. Hienosti edistynyt. Ja tosi hyvä, ettei tarvitse leikellä..ajansäästöä ja pienempi jäte ja melu.

    VastaaPoista