Yhteistyökumppanit

sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Kuraeteinen koirataloudessa ja messulippuarvonnan voittajat

Kevään kurailmojen saapuessa "motivaatiokämpän" ankea todellisuus iskeytyy vasten kasvoja, monta kertaa päivässä pahimmillaan. 70-luvun alkuperäiskunnossa olevan vuokratalon mintunvihreä keskellä huoneistoa oleva kylpyhuone ammeineen ei ole ihan ihanteellisin ratkaisu silloin, kun kurainen iso  koira pitäisi saada lenkin jälkeen pesulle. Joka kerta toivon, että pääsisimme kymmenen askeleen verran ovelta kohteeseen ilman iloista hännäheilautusta tai ravistelua.


Koska minulla on ollut koiria jo yli 20 vuotta, on kurahuolto ollut aina yksi tärkeimmistä kriteereistä niin asuntoa valittessa kuin rakentaessa. Kun tässä on nyt harjoiteltu kahden talon verran, pitäisi tämän kuraeteisen olla jo aikalailla täydellinen :)


Suunnittelun lähtökohdat olivat:
 • ei saa olla kodinhoitohuoneen yhteydessä, puhtaat pyykit ja kurainen koira eivät kuulu samaan tilaan
 • välitön yhteys ulko-ovelta, ei tarvitse olla erillistä sisäänkäyntiä, laatoitettua seinäpintaa enemmän --> helpompi pitää puhtaana ja saa enemmän vaatteita roikkumaan seininille
 • ei kuraharjallista suihkua, sellaista kaikki automaattisesti tarjoavat :)
 • kurasyöppö, vielä on etsinnässä se täydellinen malli  jonka säleritilän "saumoihin" pitkät koirankarvat eivät takerru, niitä on pirullista nyppiä pois.  
 • rättipatteri, ehdottomasti tällä kertaa sähkökäyttöinen. Märkä pyyhe kun pitäisi saada kuivaksi myös lämpimillä ilmoilla jolloin vesikiertoinen patteri on kylmänä.
 • tilaa ripustaa myös omat märät ja / tai kuraset vaatteet
 • portit kiinnitettävissä ovensuuhun, tarpeellinen silloin kun useampi kuin yksi koira.
 • jos mahdollisella seuraavalla asukkaalla ei ole käyttöä kuraeteiselle, voi sen muuttaa kätevästi vaatehuoneeksi
Ja jotta pieni koppi ei ahdista, haluan sinne tälläkin kertaa valkoiset laatat, silläkin uhalla että höyrypesuri on ainoa keino pitää saumat puhtaana :)

 
Kuva: Jan Tuomisto


Tilaamamme rättipatterit saapuivat viikko sitten. Valitsimme kaikkiin tiloihin sähkötoimiset patterit vesikiertoisten sijaan. Kaikkiin pattereihin asennettiin myös valmiiksi riittävän pitkä liitosjohto (4-6 metriä), jotta sen saa kytkettyä suoraan seinään uppoasennuksena, eikä sille ei tarvitse tehdä erillistä pistorasiaa. Tuomme valitsemamme jalan kohdalle 16 mm sähköasennusputken, jota pitkin patterin oman sähköjohdon saa vietyä suoraan kytkentärasialle.

Ostimme kuraeteisen rättipatteriin metallikoukkuja joihin saa ripustettua pipoja, hanskoja, kenkiä ym. kuivumaan, koukuthan siis lämpenee myös :) Kuraeteiseen tulee Rej Design Tango

Pitihän mun availla laatikoita ja testailla miten saisin vaatteet ripustettua sadeilman jälkeen :) Kuvassa koiran pyyhe, koiran valjaat sekä mun takki, housut, pipo ja hanskat
 
 

Jos perinteiset kromiset tuntuu tylsiltä, saa Rejltä patterit ihan missä RAL värissä vaan haluaa :) 
 

Kevät 2017 messuliput on arvottu ja voittajiin on oltu suoraan yhtyedessä. Onnittelut vielä Minna ja Sanna ja oikein mukavia messuhetkiä. Kiitokset myös kaikille muille osallistujille ja toivottavasti palaatte lukemaan meidän raksatarinaa :)

5 kommenttia:

 1. Hyviä vinkkejä taas, kiitos! Meillä on tulossa nyt kurapiste autotalliin -kirjoittelen siitä myöhemmin- mutta sinne suunnittelin ihan korotettua allasta ja hiekanerotuskaivoa ja näin se on piirrettykin nyt. Vastaava ehdotteli myös noita säleikköjä mutta eipä tosiaan käynyt mielessä tuo koirankarva-asia...Toimisiko tuo hiekanerotuskaivo teilläkin? Olisi ainakin sitä säleikköä putsattavaksi vähän vähemmän, vaan sen viemärikannen verran.

  VastaaPoista
 2. meillekään ei tule sellaista harjapäistä suihkua (edellisessä oli,ihan turhake).

  Hyvä nuo koukut mitkä saa rättipatteriin :)

  VastaaPoista
 3. Hyvältä kuulostaa teidän suunnitelmat ja toteutus! Meillä on kurapiste kodinhoitohuoneessa koska neliöt, mutta ehkä jos mekin vielä se kolmas jaksetaan rakentaa, siellä onnistuisi jo erillisenä tilana :-D

  VastaaPoista
 4. No juuri tätä olen itsekin ajatellut!! :D Me olemme vaan kallistumassa ison pesu"laarin" ja lattiakaivon puoleen ennemmin kuin kurasyöpön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos tarkoituksena on suihkutella elukoita tai hiekkasia saappaita suosittelen, että kaivossa olisi sakka-astia, siitä kaikki karvat ja hiekat saa noukittua helposti pois :)

   Poista