Yhteistyökumppanit

torstai 13. huhtikuuta 2017

Ikkunat ja lasiliukuovet tilattu


Eilen olemme vihdoinkin saaneet viimeisteltyä ikkunakaupat. Vähän enemmän siihen kului aikaa kuin edellisessä ikkunapostauksessa luulin (kannattaa käydä lukemassa lista tarjouksessa huomoitavista asioista täältä)  Mutta, tykkään hieroa tarjoukset viimeistä pilkkua myöten kuntoon ja hinnoitella kaikki mahdolliset optiot etukäteen.


Otimme ikkunat, lasiliukuovet sekä asennuksen yhdestä ja samasta paikasta. Valitsemamme toimittaja Klas1 on meille jo entuudestaan tuttu, he toimittivat ikkunat myös edelliseen taloomme. Voit käydä tutustumassa toimittajaan täältä. Tällä kertaa meille tulee myös lasiliukuovia, kaksin kappalein, ja niiden valmistaja on Profin, tuttu toimittaja ensimmäisestä talosta. Profinin sivulle pääset täältä.

Taloomme tulee 2 Profinin Clear malliston lasiliukuovea Toulon kahvalla.
Kuva: Jan Tuomisto

2 DK (kääntökippisarana) ikkunaa sekä 3 DK+ kiinteä yhdistelmällä. Kaikkiin näihin tulee ulkopuolen värinen (RAL 7024) hyttyspuite. Alla olevan kuvan oikeanpuoleisessa DK ikkunassa on RAL 7024 värinen hyttyspuite, sisältä katsottuna tummaa väriä ei huomaa. Vasemmanpuoleinen ikkuna on kiinteä. DK ikkuna avautuu sekä ylhäältä (tuuletusasentoon) että sivusta (jolloin toimii meillä hätäpoistumistienä)


Kuva: Jan Tuomisto


Kuva: Klas1 / DK + kiinteä samassa karmissa


10 kiinteää ikkunaa, joista 2 on palolasilla ja 1 huurretulla lasilla. Huurretusta lasista ei näy ulos eikä sisälle, mutta se päästää mukavasti valoa ulkoa.
Liukuovet tulevat 196 mm syvällä karmilla, joten kaikki kiinteät ikkunat jotka näkyvät samasta tilasta, tulevat olemaan samalla karmisyvyydellä. Muut ikkunat ovat 170mm karmisyvyydellä. Mikäli ulko-oven karmisyvyys tulee olemaan joku muu, saamme muutettua oven viereisen ikkunankarmin saman syvyiseksi.

Ikkunat ja liukulasit ovat ulkopuolelta RAL 7024 väriset ja sisältä Tikkurilan Paperi F497, paitsi saunan ikkunan on TM 1804 (teak, joka istuu hyvin esim lämpö haavan kanssa).

Kaikki hyttyspuitteet on ulkopuolen alumiinin väriset, eli RAL 7024.

Eristyslasin välilistan väri tulee kaikissa olemaan musta. Kannattaa tosiaankin varmistaa jos on eri tyyppisiä ikkunoita (esim paloluokiteltuja tai puukarmisia) että kaikkiin saa sen saman.

Pintahelat saatiin vaihdettua vakiomallisista Hoppen Tokyo kahvoista Toulon mallistoon, niin ikkunoissa kuin liukuovissa. Siitä miljoona pistettä Klas1:lle, ei nimittäin ole mitenkään itsestään selvyys. Jännää, miten kaikilla on yleensä vain yksi malli mitä voi saada ja siinä voitkin sitten valita että ottaisitko vai ottaisitko kuitenkin vaikket tykkää :)
Kumman näistä sinä ottaisit jos ottaisit?

Pinterest: Hoppe Toulon
Pinterest: Hoppe Tokyo


Kaikkiin aukkoihin on jätetty asennusvaraa ikkunoille 30mm (15 mm/puoli), eli 2000 x 600 aukossa on 1970 x 570 ikkuna.

Optiohinnat on saatu huurtumattomasta lasista, aurinkosuojasta etelä- ja länsi laseihin sekä mahdollisuudesta muuttaa ulko-oven viereinen ikkuna puukarmiseksi sekä sävyttää se vakio- tai omalla värillä.

Jes, yksi iso päätös taas takana :)


2 kommenttia:

  1. Ilman muuta toi kulmikkaampi Toulon! Kiitos hyvistä vinkeistä!

    VastaaPoista
  2. Mahtavaa ikkkunatietoa jaat , kiitos

    VastaaPoista