Yhteistyökumppanit

lauantai 29. huhtikuuta 2017

Ensimmäinen kerros valmiina

Viimeisen viikon aikana on saatu ensimmäinen kerros "valmiiksi". Meikkis kiipesi heti mittailemaan sohvanpaikkaa onteloiden päälle, sen hetken mitä aurinko pilkahti pilvien välistä ja ennen kun vettä, rakeita ja lunta tuprutti vuorotellen taivaan täydeltä... mikä kevät!


Ennen viimeistä valua, piti kiinnittää vesipisteiden hanakulmarasiat, katkaisijoiden rasiat sekä tuoda rättipattereiden sähköille putket. Nyt oli siis viimeinen hetki päättää lavuaarin malli, jotta hanakulmat tuli juuri oikeille paikoille. Tämän takia myös päätimme rättipatterien mallin hyvissä ajoin, jotta saamme myös niiden tarvitseman sähköpiuhan kulkemaan seinän sisällä. Samoin jouduimme päättämään ulkovalaisimien ja numerovalon korkeuden. Autotallin ovivalmistajaa emme  kerenneet valitsemaan (tosi nihkeästi saatu tarjouksia) ja näin ollen teimme ovimekanismin ohjaukselle sähkövarauksen sekä seinälle että kattoon.valuvalmistelut tehty


muotteja ja raudoituksia

Valupäivänä pääsin taas tontille appariksi... onneksi oli vielä muutama päivä viime vuoden lomarahavapaita pitämättä :) Edellisestä valusta oppineena tiesin mitä on odotettavissa... harjateräksien heiluttelua, vibraamista, betonin lappamista laastikauhalla reikiin sekä lopuksi harkko- ja seinäpintojen pesua. Myönnettäköön, että seuraavana päivänä konttorirotta tiesi tehneensä fyysistä työtä, unohtamatta raitisilmamyrkytystä... tonttipäivien jälkeen kaadun suorin vartaloin sohvalle eikä toivoakaan pitää silmiä auki kasia pitempään :)

Valut tilattiin taas Betonivuoreltavalettu ja putsattu, voinks mä lähtee jo kotiin? :)

Valun jälkeen purettiin telineet sekä valua varten aukkoihin tehdyt tuet pois. Asensimme myös radon putket sekä puuttuvat pätkät maalämmpökaivolta tekniseen tilaan menevistä putkista (jonka sisään ne oikeat putket vedetään).

telineiden purkaminen
maalämmölle putket kaivolta
radonputket

Tämän jälkeen oli vuorossa sisätäytöt. Ne saimme kätevimmin tehtyä hihnalla. Tosin, oli siinä riittänyt lapioitavaa ihan tarpeeksi siitäkin huolimatta, kuulemma. Kyllä näytti mökki taas ihan erilaiselta kun telineet oli saatu pois ja pohja oli noussut puolisen metriä. Minäkin yletyin kurkkimaan ikkunoista ulos :)

Sisätäytöt tehtiin hihnallaOntelot saatiin asennettua vajaassa parissa tunnissa nätisti paikoilleen ja alakerta tuntui pienenevän taas silmissä... ja miten kylmä ja kostea sinne tuli... mutta, olihan se hienoa päästä fiilistelemään näkymää tulevalle terassille ja mallailemaan sohvan paikkaa... 
Kaikki ontelot asennettuna

Yläpunoslaatat on tuettu siihen saakka kunnes kenttävalu on tehty

Seuraavaksi onkin vuorossa onteloraudoitukset, sekä porrasaukon molempiin päihin muottien tekeminen paikallavalua varten. Ensiviikolle on tilattu valu ja sen jälkeen asennetaan elementtiportaat ja saadaan samalla harkkoja nostettua ylös... siitä se sitten taas jatkuu :)


4 kommenttia:

 1. Hienoa edistymistä :) Ihana karvainen raksatarkastaja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tuntuu kyllä että viime viikolla on tapahtunut tosi paljon :) ja on kyllä varsinainen tarkastaja, jokainen nurkka pitää aina ratsata kun tontilla käydään :)

   Poista
 2. Mahtavaa edistymistä kyllä tosiaan! Perästä tullaan, ja meidän raksatarkastajien killan jäsenet lähettävät terveisiä teidän tarkastajalle 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikamoinen vauti teilläkin ollut, kohtahan te menette jo ohi :)

   Rapsuja raksavahdeille :)

   Poista