Yhteistyökumppanit

torstai 30. maaliskuuta 2017

Projekti "kesäksi rantakuntoon" on virallisesti alkanut...

Pari viikkoa sitten saimme anturan valettua ja silloin tontilla näytti tältä.
Heti seuraavalle päivälle tilasimme täyden kuorman Lammi harkkoja.  Tämähän siis tarkoitti sitä, että edessä oli reilut 35 000 kg harkkoja (näin ensialkuun) siirreltäväksi yhden miehen voimin... tässä vaiheessa voinemme tunnustaa, että vuoden vaihteessa irtisanoimme salikortit :)Antura kun oli kuivunut muutaman päivän ja saimme taas kulmapisteet paikoilleen, aloimme kiinnittämään kulmaohjureita ja linjalankaa.Tämän jälkeen rullattiin bitumi (jota rakennekuvan mukaan ei olisi tarvinnut, mutta laitettiin kuitenkin) ja nosteltiin ensimmäinen harkkorivi paikoilleen.Sitä sitten isäntä kiilasi muutaman illan millin tarkasti oikeaan korkoon, sekä porasi pystyille harjateräksille reiät anturaan. Tämä tässä järjestyksessä, jotta antura oli helpompi hieroa oikeaan korkoon valuvaiheessa ja bitumin sai helpommin anturan päälle sekä harkkorivin paikoilleen kun teräsket ei törröttänyt miten sattuu.Jokaiselle riville hupeni 2 lavaa harkkoja. Toisen ja kolmannen rivin väliin kiinnitettiin radonkaistale.Kuusi riviä ladottu. Tässä välissä minä olin käynyt merkkaamassa jo kertaalleen ulkoseiniin tulevat pistorasioiden paikat.7 riviä saatiin ladottua ilman telineitä. Ulkoseinien jälkeen jatkettiin väliseinillä. Meillä kaikki väliseinät tulevat 150 mm harkosta ja ne valetaan, oli ne kantavia tai ei.Raksakoira käy joka päivä tarkastamassa mitä tontilla on tapahtunut...Kun pelkkä antura oli valettu, huoneet näyttivät yllättävän isoille. Heti kun seinät alkoivat nousta, aloin jo panikoimaan huoneiden pienuutta. Onneksi kuitenkin tiedän, että heti (loppu vuonna) kun saadaan valkoista väriä pintaan, huoneet palaavat taas "isoiksi" :)
Tältä tontilla näytti tänä iltana...
Kun väliseinät saadaan samaan korkoon ulkoseinien kanssa, kiinnitetään sähkörasiat ja hanakulmarasiat ennen valua. Ensi viikolla saadaan myös telineet.


Viikonloppuna arvotaan muutamia lippuja Kevät 2017 messuille, seurailkaahan blogia :)

6 kommenttia:

 1. Niin ihanaa edistymistä :) WOW!

  Joo se tunne, muistan miten pieneltä pohja näytti kun ekaa rakennettiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun muutama kuukausi mentiin vaan alaspäin, tuntuu jokainen harkkorivi ylöspäin ihan älyttömän siistiltä :) Mutta teillä vasta harppaus onkin suuri kun elementit asennetaan muutamassa päivässä... voin jo kertoa, että meikäläiselle iskee silloin paha raksakateus :)

   Poista
 2. Vau, kovaa vauhtia ja helpon näköisesti nousee tuo runko!
  Meille amatööreillehän tekee urakoitsijat rungon vesikattoon asti, ja itselle jää rakenteista lähinnä kevyiden väliseinien ja autotallin levytys (ja ulkovuoraus). Ja joskus tulevaisuudessa puurunkoisen saunasiiven rakennus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. heh, ei se kyllä nouse kovaa eikä varsinkaan helposti (isännän sanoin), mutta joka päivä kuitenkin eteenpäin :)

   Poista
 3. Moikka! Tekikö miehesi yksin kaikki nuo anturamuotit ja pystytyksen? hyvää jälkeä. jos teitte yhdessä niin millä koulutuksella teette meinaan itellä ei nuo onnistuisi millään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä hän teki itse kaikki, kovin paljoa minä en voi ottaa kunniaa :) Mies on rakennusalalla.

   Poista