Yhteistyökumppanit

sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Maatyöt etenee


Kyllä siinä nyt kävi niin, että louhimiseksi meni, valitettavasti, tosin riski oli tiedossa. Maaurakoitsija oli parissa päivässä poistanut koko tontilta pintamaan ja kannot sekä profiloinut ja pengertänyt pihan valmiiksi niiltä osin kun on ollut mahdollista. Talon pohja on myös kaivettu lähelle arvioitua korkoa. Maanantaina kaupunki tulee merkitsemään tontille koron ja talon kulmapisteet, sekä maaurakoitsija jatkaa kaivamista tulevien vesi- ja viemäriputkien reittiä nähdäksemme tuleeko tarvetta myös kanaalilouhinnalle. Naapureiden kanssa on saatu sovittua alkukatselmusajat ensiviikolle ja louhinta toivottavasti saatais alulle jo viikon sisällä.

Tontilla oli paljon maakiviä

niistä teimme rajalle pengerryksiä
Tontin länsiosassa (kuvan etulaidassa) on avokalliota,
jonka päältä pitäisi lakaista hiekat tai malttaa odottaa sateita 😊
Viikonloppuna sain räjäytettyä raksabudjettiexcelini miljoonaksi tarkemmaksi riviksi isompien kokonaisuuksien alle. No, tarkalleen 326 riviä budjetoituna + sekalaiset rivi 30 000 eur  😊 Pohjana käytin edellisen projektin toteutumaseurantaa. Jos ei tähän mennessä ollut riittävän pitkää nakkilistaa kilpailutettavista, päätettävistä tai alustavasti mietittävistä asioista, niin nyt on. Luulin oikeasti aloittaneeni kaiken ajoissa, tai ainakin suurimman osan. Mutta, niinhän siinä kävi, että kun luvan kanssa oli haasteita niin motivaatio vähän hiipui hetkeksi (lomamatkan ajaksi), eikä uskallettu lyödä lukkoon lopullisia hankintoja ennen kun aikataulu alkoi taas selkiytymään. No, nyt on selkiytynyt ja paras pitää vaan motivaatiota yllä keinolla millä hyväänsä 😊
 
Paras keino on käydä fiilistelemässä tontilla, eikö vain?  😊

siihen se talo nousee...


kunhan ensin saa vähän kalliota pois
 
Viikonloppuna tuli tehtyä myös hankintoja, niistä lisää seuraavaksi...


 


4 kommenttia:

 1. Hieno kivipengerrys :) Harmittava tuo riskin toteutuminen.

  Mahtavan tarkka budejtti! Tarkasti kun budjetoi niin ei tule yllätyksiä (minulta oli vanhan talon luvut kadonneet koneita hajonut eikä ole tullut tallennettua pilveen tms mitään). (saisinko otsikkotasolla, ei tarvitse lukja budjetin postiin kiittää hän niin voin katsoa mitä kaikkea itseltä puuttuu.

  Mukavaa viikkoa ja todellakin ihania kuvia raksaltanne. _Niin_odotan että alkais meilläkin tapahtumaan mutta ei Potius ennen maaliskuun puoliväliä kuitenkaan aloita eli ei ole hirveä hoppu vielä maatöille (lvi kuvat vasta ensi ma toiv saavat leiman).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän hienon pengerryksen kyllä sai pyöreillä kivillä tehtyä, siihen kun vielä saadaan istutettua havut ja muut kasvit niin kelpaa naapureiden katsella :)

   Laitan sinulle excelin mailitse, ja jos muitakin kiinnostaa niin saatampa julkaista sen vaikka myös täällä.

   Poista
 2. Moikka! Keltanokkarakentaja kiittää blogistasi! Oon kyllä vähän kateellinen tuosta tontista, komeat kalliot.
  Excelisi kiinnostaa kovasti, itse hikoillaan parhaillaan budjetin laatimisen kanssa, eikä ole ihan helppoa hommaa se. Jos vain ehdit sen julkaista tai laittaa spostilla, niin arvostaisin kovasti!
  Lisäksi suositukset hyvistä tekijöistä kiinnostaa, teillä näytti olevan useampi tekijä jo kolmatta kertaa mukana. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että olet löytänyt blogini ja hyvä jos siitä on ollut jo iloa :) vihdoinkin sain kirjoiteltua budjetista, joten oleppa hyvä :) https://rakentamisenriemua.blogspot.fi/2017/04/omatoimirakentajan-rakennusbudjetti.html
   Laita ihmeessä mailia jos olet kiinnostunut joistain tietyn alan tekijöistä.


   Poista