Yhteistyökumppanit

lauantai 21. tammikuuta 2017

Kurkistus menneeseen ja tulevaan



Blogikirjoitteluni on tänään saanut ihan uutta potkua, nimittäin olen saanut ensimmäiset kommentoinnit, JEE ja kiitos ja antaa tulla vaan lisää
 
Olin otsikon aihetta jo draftaillut aikaisemmin, mutta kun Heli K. kysyi, että Mitä ns pakko saada juttuja tulee taloonne ts mitä parannatte edellisiin verrattuna?”  ajattelin tekstin viimeistellä myös vastaukseksi hänelle.
 
Tiedättekö, niin hullulta kun tämä voi kuulostaa, niin edelliset talomme olivat ihan täydellisiä, aina sen hetkiseen elämäntilanteeseen. Meillä kyllä on aina ollut ajatuksissa rakentaa vielä yksi talo, se viimeinen,  mutta vasta sitten kun teinit muuttavat kotoa pois. Kun tämä tontti käveli vastaan ja vieläpä saimme sen, niin eihän tässä voinut muuta kun aikaistaa suunnitelmia. Kun olen selaillut kuvia vanhoista taloistamme, ei meidän maku ole lainkaan muuttunut viimeisen kymmenen vuoden aikana. Tästäkin talosta siis tulee saman henkinen kuin edelliset; valkoinen Lammi-kivitalo, isoa ikkunaa, korkeaa huonetilaa, betonilattiaa, valkoisia seiniä… ja ne siis on pakko saada edelleen
 
Keittiö oli alun perin piirretty täysin identtiseksi kahdessa aiemmassa talossamme olleen keittiön kanssa, mutta viime metreillä muutimme vähän kaappien järjestystä. Aiempi valkoinen taustamaalattu lasiovi vaihtuu nyt mustaksi ja valkoiseksi mattalasiksi. Keittiöstä lisää kun olemme tehneet lopullisen toimttajavalinnan. Kuvissa edellisen talon keittiö. 






Olohuone ja ruokailutila ovat samanlaisia kuin edellisessä talossamme. Keittiön pöytä on kulkenut jo 15 vuotta matkassa ja kaikkiin taloihin on mitoitettu sille sopiva tila Ruokatilaan tulee lasiliukuovi, mahdollisesti ostamme sen samalta valmistajalta kuin ensimmäisessä talossa ollut. Ikkunoista ja ovista lisää kun olemme tehneet lopullisen toimittajavalinnan.
 
Makuuhuoneen yhteyteen teimme aikalailla saman kokoisen vaatehuoneen kuin meillä oli ensimmäisessä talossa, toisessa haikailin sen perään, rakennusoikeusneliöt ei vaan riittäneet…
 
Kodinhoitohuone oli ensimmäisessä talossamme yläkerrassa keittiön läheisyydessä. Toisessa talossa se oli alakerrassa ja huomasin, että kun muuten olimme aina yläkerrassa, jäi pyykit usein viikkaamatta useiksi päiviksi. Nyt halusin sen ehdottomasti taas yläkertaan, jotta pyykkihuolto olisi ”helpompi” hoitaa muiden askareiden lomassa… itsensä huijaamista vai laiskuutta?
 
Kuraeteinen on koirataloudessa, tai ainakin meidän taloudessa,  ihan pakollinen. Ja varsinkin kuraeteinen, joka ei ole kodinhoitohuoneen yhteydessä jossa pitäisi varoa puhtaita pyykkejä rapasilta ravistuksilta. Uuteen taloon tulee samanlainen kuraeteinen sisäänkäynnin yhteyteen kuin edellisissä.



Kahdessa aiemmassa talossa lapsilla on ollut yksi ”tupla iso” huone, jonka olisi saanut väliseinällä jaettua kahdeksi. Tällä kertaa he halusivat jo omat huoneet. Kuvissa lasten huone ensimäisestä ja toisesta talosta.







Saunaosasto tulee olemaan lähes samanlainen kuin vanhassa talossa. Kiuas ja lauteiden materiaali vielä auki.



 
Betonilattiaan ihastuimme ikihyviksi edellisessä talossamme ja sellainen tulee tähänkin taloon.
 
Portaissa arvomme vielä betonielementin ja teräs- tai alumiinirungon välillä. Olemme jo lähestulkoon päättäneet että otamme lasikaiteet, vaikka ne onkin helvetilliset koirataloudessa pitää puhtaana.



 
Emme koskaan ole pitäneet itseämme ”nunnauuni-tyyppeinä”, mutta niin vaan edelliseen taloon tehtiin takkakaupat ennen kun taloa edes oli piirretty. Tähän taloon on harkinnasssa sama takka, Nunnauunin Genius.
 
Se, mitä erilaista tähän taloon ehdottomasti halusimme, oli riittävän kokoinen autotalli sekä helppohoitoinen piha jossa ei ole yhtäkään neliötä leikattavaa ruohoa tai hoidettavaa kukkaistutusta.
 
Tällaista siis odotettavissa… 

* kuvat: Jan Tuomisto @Studio Lupara



 

4 kommenttia:

 1. Upea lattia!!! Hyvän kuuloisia oivalluksia, varsinkin tuo "kuraeteinen, jossa et tarvitse varoa puhtaita pyykkejä".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tykkäsin lattiasta itsekkin todella paljon :) Onhan tässä jo muutama kerta harjoiteltu, joten nyt pitäisi kaikki valinnat/ratkaisut osua aika nappiin, varmanpäälle mennään :)

   Poista
 2. Täytyy kompata edellistä kommentoijaa; aivan täydellinen lattia! Siksi täytyykin kysyä (omaan taloon betonilattian tekijä hakusessa), kuka on tehnyt teille lattian ja millä ratkaisulla? Vai uskallatteko kertoa, kun tällä hetkellä hyvät betonilattian tekijät ovat kiven alla? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskallan kertoa ja erittäin mielelläni suosittelenkin, eli tekijänä Ahola&Son :) Laita mailia mikäli haluat enemmän tietoa betonilattiasta.

   Poista